Brezilya Şili Maç Tahmini 28 Haziran 2010

Brezilya Şili Maç Tahmini28 Haziran Pazartesi günü saat 21.30’da, Güney Afrika Dünya Kupası 2010 2. tur mücadelesinde en büyük favorilerden Brezilya, Şili ile karşı karşıya gelecek ve kazanan taraf adını çeyrek finale yazdıracak.

7 puanla G Grubu’nu 1. bitiren Brezilya ilk maçını Kuzey Kore karşısında oynamış ve 2-1 kazanmıştı. İkinci maçını ise Fildişi Sahili karşısında oynayan Brezilya, Kaka’nın kırmızı kartla oyun dışında kaldığı karşılaşmayı 3-1 kazanarak puanını 6’ya çıkarmıştı. Son maçta ise Portekiz ile karşı karşıya gelen Brezilya maçı berabere tamamladı.

Şili ise 6 puanla ve avaraj farkıyla, grubu İspanya’nın arkasından 2. sırada tamamladı. İlk maçında grubu 1 puanla son sırada tamamlayan Honduras’ı 1-0 yenen Şili, ikinci maçında İspanya’yı yenen İsviçre’yi 31. dakikada Behrami’nin kırmızı kart gördüğü maçta 1-0 yenmeyi başararak 6 puana ulaştı. Son maçında İspanya ile karşı karşıya gelen Şili, gruptan çıkmayı garantilemek için puan kazanmak zorundaydı. 2-0 mağlup duruma düşen Şili’de 38. dakikada Estrada kırmızı kart oyun dışında kalınca, gözler İsviçre maçına döndü. Çünkü Şili’nin 2-0 yenilmesi ve İsviçre’nin kazanması, Şili’nin elenmesi manasına gelecekti ama Şili maçı 2-1’e getirmeyi başardı ve İsviçre maçından gol sesi gelmeyince, Şili turu geçmeyi başardı.

Brezilya 5 kez Dünya Kupası kazandı ve bu alanda birinciliği elinde bulunduruyor. En son Türkiye’nin de 3. sırada tamamladığı 2002 Dünya Kupası’nı kazanan Brezilya 2006 Dünya
Kupası’nda da çeyrek finalde Fransa’ya elenmişti. Şili’nin ise Dünya Kupaları’ndaki en büyük başarısı 1962 yılındaki üçüncülüğü. Son maçında İspanya karşısında hırslı başlayan Şili, İspanya’nın ataklarına karşı koyamayınca ve Estrada kırmızı kartla oyun dışında kalınca maçtan mağlup ayrıldı. Güney Amerika Elemeleri’nde de Şili, Brezilya’nın 1 puan gerisinde grubu 2. olarak tamamlamıştı.

Şili’de Gary Medel ve Waldo Ponce cezaları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecekler. Brezilya’da Kaka’nın, Şili’de ise Carlos Carmona ve Matias Fernandez’in cezalarının bitmesiyle bu maçta forma giymeleri bekleniyor. Bence Brezilya, daha önce de yaptığı gibi bu maçta da kalitesini göstererek, karşısındaki Şili’yi 2-0 ile geçmeyi başaracaktır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir