Arjantin Almanya Maç Tahmini 3 Temmuz 2010

Arjantin Almanya Maç Tahmini3 Temmuz Cumartesi günü, saat 17.00’de Güney Afrika Dünya Kupası 2010’un en büyük favorilerinden Arjantin ile, kupada çeyrek finale gelene kadar oynadığı maçlardaki performansıyla en çok ilgi çeken takımlardan biri olan Almanya, çeyrek finalde karşı karşıya gelecekler. Almanya D Grubu’nu lider bitirerek İngiltere’yi geçti, Arjantin ise B Grubu’nu lider bitirip Meksika’yı geçti.

Almanya, D Grubu’nda oynadığı maçlarda 6 puan toplamış ve grubu lider tamamlamıştı. İlk maçında Avusturalya ile karşılaşan Almanya, maçtan 4-0 galip ayrılarak herkesi etkilemişti. İkinci maçta Miroslav Klose’nin atılmasının hemen ardından golü yiyen Almanya, Sırbistan’a mağlup olarak 3 puanda kalmıştı. Son maçını ise Gana ile oynayan Almanya, liderlik hesaplarının yapıldığı karşılaşmada 1-0 galip gelerek, grubu lider tamamlamıştı.

Çeyrek final öncesinde İngiltere ile eşleşen Almanya, oldukça başarılı bir performans göstererek, Klose, Podolski ve Müller’in 2 golüyle İngiltere’yi 4-1 yenerken, İngiltere’nin tek golü Upson’dan gelmişti.

Arjantin B grubunda 9 puan toplayarak grubu rahat bir şekilde lider tamamladı. İlk maçını Nijerya karşısında oynayan Arjantin, maçı 1-0 kazanarak 3 puanı almıştı. İkinci maçında grubu ikinci sırada tamamlayan Güney Kore ile karşılaşan Arjantin, Higuain’in hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçı 4-1 galip tamamlamıştı. Gruptaki son maçında Yunanistan ile karşı karşıya gelen Arjantin, maçı 2-0 kazanarak 9 puana ulaşmıştı.

Çeyrek final öncesinde Meksika ile eşleşen Arjantin, Meksika karşısında güzel futboluyla, Higuain’in ve Tevez’in 2 golüyle Meksika’yı 3-1 yenmeyi başarmıştı. Meksika’nın tek golü ise Javier Hernandez’den gelmişti.

2 takımın da çeyrek final öncesi maçlarında önemli hakem hataları gerçekleşmiş olması şaşırtıcı bir olay. Almanya – İngiltere maçında Almanya 2-1 öndeyken, İngiltere’nin net bir golü verilmezken, Arjantin – Meksika maçı 0-0 iken Tevez’in ofsayt pozisyonundayken attığı golün geçerli sayılması iki takıma da şüphesiz büyük avantaj sağladı.

Erken final olarak değerlendirilebilecek bu maçta, öne çıkan futbolcular Almanya’dan Mesut ve Podolski, Arjantin’den ise Messi olacaktır diye düşünüyorum. Her ne kadar iki takım da gol yollarında etkili olsalar da, bu maçta daha temkinli olacaklardır. İki takım da oldukça başarılı ama maalesef sadece bu takımlardan biri üst tura çıkacak ve bence bu takım, maçtan 1-0 galip ayrılacak olan Arjantin olacaktır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir