Paraguay İspanya Maç Tahminleri 3 Temmuz 2010

Paraguay İspanya Maç TahminiGüney Afrika 2010 Dünya Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları cumartesi gecesi TSİ 21:30’da oynanacak Paraguay – İspanya maçı ile sona eriyor.

Son şampiyon İtalya’nın elendiği F Grubu’nu 5 puanla lider olarak tamamlayan Paraguay, 2. Turda Japonya’yı penaltılarla eleyerek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Avrupa Şampiyonu ünvanı ile geldiği Dünya Kupası’nın favori takımlarından biri olan İspanya ise H Grubu’nu iki galibiyetle birinci olarak tamamlamış, bir önceki turda da komşusu Portekiz’i 1-0 yenerek elemeyi başarmıştı.

Son sekize kalan dört Güney Amerika temsilcisinden biri olan Paraguay, şimdiye kadar oynadığı maçlarda sadece 1 gol yiyerek savunmasının ne kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi. Hücum hattında Barrios, Santa Cruz, Valdez gibi önemli isimlere sahip olan ekip tarihinde ilk kez bir çeyrek final karşılaşmasına çıkacak.

İsviçre’ye 1-0 mağlup olarak turnuvaya hayal kırıklığı ile başlayan İspanya ise daha sonra oynadığı üç karşılaşmayı da kazanarak kupaya ısınmaya başladığını gösterdi. Boğalar’da özellikle golcü Villa’nın formu göz dolduruyor, ayrıca her zamanki gibi topa sahip olma yüzdeleri de oldukça yüksek.

Son oynadıkları karşılaşmalara baktığımızda oyun açısından İspanya’nın daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Paraguay favori olarak çıktığı maçta Japonlar’ın etkili savunmasını aşmayı bir türlü başaramadı ve turu ancak penaltılarla geçebildi. Boğalar ise Torres ve Iniesta’nın kalitelerinin altında performans göstermelerine rağmen Dünya Kupası’nın yıldızlarından Villa’nın golüyle zorlu Portekiz engelini geçmeyi başardı. Topa yine daha çok sahiplerdi, eğer Torres ve Iniesta da arkadaşlarına önümüzdeki maçlarda ayak uydurabilirlerse şüphesiz kupayı kazanmaya en yakın takımlardan biri olacaklar.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince, oransal açıdan da İspanya maçın büyük favorisi olarak karşımıza çıkıyor. Ben de her ne kadar Paraguay güçlü bir savunmaya sahip olsa da, Boğalar’ın bir şekilde rakip kilidi açacaklarını düşünüyorum. Dolayısıyla karşılaşma için ilk seçimim İspanya galibiyeti olacak. Bu oranı düşük bulanlar Paraguay’ın ilk yarı direnebileceğine, yani ilk yarı beraberlik ikinci yarı İspanya galibiyetine oynayabilirler. İspanyol defansının Paraguay forvetlerine bu maçta kolay geçit vereceğini sanmıyorum, dolayısıyla alt-üst bahislerine girmek riskli olabilir. Karşılaşmanın skoru için tahminim ise 2-0 İspanya galibiyeti olacak.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir