Paraguay Japonya Maç Tahmini 29 Haziran 2010

Paraguay Japonya Maç TahminiGüney Afrika 2010 Dünya Kupası’nda F Grubu’nu topladığı beş puanla birinci olarak tamamlayan Güney Amerika temsilcisi Paraguay, E Grubu’nda sürpriz bir şekilde altı puan toplayarak Hollanda’nın ardından kalifiye olmayı başaran Japonya ile Salı günü TSİ 17:00’de karşı karşıya geliyor.

İlk maçında son şampiyon İtalya’ya karşı başarılı bir oyun ortaya koyarak 1-1 berabere kalan Paraguay, ikinci maçında Slovakya’yı 2-0 yenmeyi başarmış, son maçında ise grubun sürpriz ekibi Yeni Zelanda ile 0-0 berabere kalmıştı. Kamerun’u 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası macerasına başlayan Japonya ise Hollanda’ya direnmeyi başarmış ve ancak 1-0 kaybetmiş, grubun kader maçında ise beraberlik kendilerine yetmesine rağmen Danimarka’yı 3-1 mağlup etmişti.

Grup maçlarında sadece 1 gol yiyen Güney Amerikalılar güçlü savunmalarıyla dikkat çekiyor. Barrios, Santa Cruz ve Valdez gibi Avrupa’da forma giyen golcüleriyle de oldukça etkili bir hücum hattına sahipler. İtalya maçının özellikle ilk yarısında ve Slovakya maçında oyun hakim bir görüntü sergilediler. Son Yeni Zelanda maçında ise bir puan da gruptan çıkmalarına yeterli olduğu için hücumu maç boyu çok fazla zorlamadılar.

Sahanın her alanında savaşan bir takım görüntüsü veren Japonlar ise ileride CSKA Moskova’lı Honda’nın müthiş formu sayesinde rakiplerini devirmeyi başarabildiler. Honda
dışındaki herkesin topun arkasına geçtiği ekip, 2002’de kendi evinde düzenlenen kupadan sonra ilk defa 2. tura yükselme başarısını yakalamış durumda.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince, oranlardan da göründüğü üzere Paraguay az da olsa favori olarak karşımıza çıkıyor. Güney Amerikalı’ların en azından Dünya Kupaları
tecrübesi rakiplerinden biraz daha fazla. Japonlar’ın ise takım oyunu kupaya renk katmayı şimdiye kadar başarmış durumda. Honda’nın da üstün formu ve attığı goller de 24 yaşındaki oyuncuyu kupanın şu ana kadarki yıldızları arasına sokmuş durumda. Paraguay her ne kadar biraz daha tecrübeli de olsa, ben Japonlar’ın takım savunmaları sayesinde bu karşılaşmayı uzatmaya götüreceklerini düşünüyorum.

Dolayısıyla karşılaşma için tercihim maç sonu 0 olacak. Her iki takımın da iyi savunma yapabildiklerini göz önüne alırsak 2.5 gol altı da oranı düşük olmasına rağmen düşünülebilir. Paraguay tarafına oynamak isteyenler ise 1 handikaplı Paraguay galibiyetini yüksek orandan değerlendirebilirler. 90 dakika içinde yenilse dahi Japonya’nın daha fazla fark yiyeceğini sanmıyorum.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir