İspanya Portekiz Maç Tahmini 29 Haziran 2010

İspanya Portekiz Maç Tahmini29 Haziran Salı günü, saat 21.30’da Avrupa Kupası’nın son sahibi İspanya ile Portekiz, Güney Afrika Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıkmak için karşı karşıya gelecekler. İspanya, H Grubu’nu 6 puanla birinci, Portekiz ise G Grubu’nu 5 puanla ikinci bitirmişti.

H Grubu’nu lider bitiren İspanya, ilk maçında beklenmedik şekilde İsviçre’ye mağlup olarak herkesi şaşırtmıştı. İkinci maçta Honduras’ı Villa’nın golleriyle 2-0 mağlup ederek 3 puana ulaşmıştı. Son maçında lider Şili ile karşılaşan İspanya, Villa ve Iniesta’nın golleriyle 2-0 öne geçmiş ve kırmızı kart gören Şili’nin bir de gol atmasına rağmen maçı galip tamamlayarak grup liderliğini ele geçirdi.

Portekiz ise ilk maçında grubun bir diğer önemli takımı Fildişi Sahili ile 0-0 berabere kalmıştı. İkinci maçında ise Kuzey Kore ile karşı karşıya gelen Portekiz, 7 gol birden atarak herkesi şaşkına çevirmiş ve bize sıkıcı geçen Güney Afrika Dünya Kupası’nın en güzel maçlarından birini izletmişti. Son maçını Dünya Kupası’nın en büyük favorilerinden olan Brezilya karşısında oynayan Portekiz, golsüz geçen maçın ardından 5 puana ulaşarak, Brezilya’nın ardından grubu 2. sırada tamamladı.

İspanya’nın Dünya Kupası’ndaki en büyük başarısı 1950 yılında dördüncü olması, Portekiz ise 1966’da üçüncü olmuştu. İspanya son Avrupa Kupası’nı alan taraf olurken, Portekiz’in bu kupadaki en büyük başarısı 2004’te kendi evinde gerçekleşen turnuvada aldığı ikincilikti.

İspanya’nın en önemli özelliği, tüm kadrosunun yıldızlardan kurulu olması. Orta alandaki oyuncuları sayesinde çok çabuk ve isabetli paslar yapabiliyorlar ve bu topları hücum hattındaki oyuncularına ulaştırmakta zorlanmıyorlar. Her ne kadar Fernando Torres henüz tam gücüyle oynayamıyor olsa da David Villa’nın takımına katkısı çok büyük.

Portekiz’in ise en önemli silahı şüphesiz Christiano Ronaldo. Yıldız oyuncu takımın lideri konumunda ve her ne kadar fazla gol atmamış olsa da takımın yarattığı ataklar genelde Ronaldo’dan geçiyor.

İspanya her ne kadar gruptan lider çıkmış olsa da başarılı bir oyun ortaya koyamadı ve eski başarısını yakalamaktan uzak görünüyor. Portekiz ise Brezilya karşısında oldukça durgundu. Bence iki takımın birbirine üstünlük sağlaması zor olacaktır. 90 dakikanın 2-2 sonuçlanması ve uzatmalarda Portekiz’in durumu 3-2‘ye getirmesi olası.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir