Yunanistan 0 Ukrayna 0 Maç Özeti 14 Kasım 2009

Dünya Kupası 2010 Yunanistan Ukrayna 0-0 Dünya Kupası Avrupa Elemerinde 2. Grubu İsviçre’nin 1 puan ile arkasında kalarak 2. bitiren Yunanistan ile İngiltere’nin ardından 6. Grubu 2. sırada bitiren Ukrayna play-off turu ilk karşılaşmasında cumartesi günü, Atina’daki Karaiskakis Stadyum’unda karşı karşıya geldiler.

Maçın henüz 3. dakikasında Shevchenko’nun kullandığı frikiği kaleci Tzorvas engelledi. Maçın son dakikasında da Sotirios Kyrgiakos net bir pozisyonunu değerlendiremeyince maç başladığı gibi 0-0 sona erdi. Karşı atak futbolu oynayarak Yunanistan karşısında pozisyonlar bulan Ukrayna golü bulamamasına rağmen sahadan beraberlikle ayrılarak play-offlarda avantajlı bir skor elde etti. Maçın rövanşı 18 Kasım Çarsamba günü Ukrayna’da oynanacak.

Takımlar sahaya şu 11lerle çıktılar:

Yunanistan: Alexandros Tzorvas, Loukas Vyntra, Nikos Spyropoulos, Sokratis Papastathopoulos, Sotirios Kyrgiakos, Vangelis Moras, Costas Katsouranis, Giorgos Karagounis, Dimitris Salpingidis (Costas Mitroglou, 71), Georgios Samaras, Theofanis Gekas (Angelos Charisteas, 65).

Ukrayna: Andriy Pyatov, Yaroslav Rakitskiy, Oleksandr Kucher, Yevgen Khacheridi, Vasyl Kobin, Taras Mykhalyk, Anatoliy Tymoschuk, Oleg Gusev, (Oleksandr Aliyev, 83), Ruslan Rotan (Andriy Yarmolenko, 46), Artem Milevskiy, Andriy Shevchenko.

Maçtaki önemli dakikalar :

3. dakika Shevchenko’nun kullandığı frikikte kaleci Tzorvas golü engelledi ve ardından defans topu uzaklaştırdı.

35. dakika Ukrayna karşı ataklarla pozisyon buluyor. Oleg Gusiev’in dar açıdan çektiği şutu kaleci Tzorvas güzel bir şekilde kurtardı.

45. dakika Theofanis Gekas’ın yakın mesafeden kafa şutunda kaleci Andriy Pyatov topu kontrol etti ve mutlak bir golü önledi.

55. dakikada karşı atakta Yunanistan savunmasını 2ye tek yakalayan Ukraynalı oyuncular aralarında pas yapmaya çalışırken Karagounis kritik bir müdahale yaparak Yunanistan’ı kurtardı.

68. dakikada Taras Mykhalyk’in ceza sahası dışından sert şutunda Tzorvas topu güçlükle kornere gönderdi.

76. dakikada kaleci Tzorvas kendisine gönderilen geri pası inanılmaz şekilde ayağının altından kaçırdı ama neyse ki top kornere gitti.

90. dakikada Yunanistan frikiği hızlı kullandı ama ceza sahasına gelen ortada Kyrgiakos kafa ile dışarı atarak net bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Maç 0-0 sona erdi.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Cevap

  1. Esref dedi ki:

    Mac yine berabere bitebilir ve penaltilarda ukrayna daha yakin … yada yunanistanin zorlu maclarda uyguladigi siki savunma yapip tek golle maci alma klasigide tekrarlanabilir … sonucta yunanistan 1-0 la alir diye dusunuyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir