Fransa Güney Afrika Maç Tahmini 22 Haziran 2010

Fransa Güney Afrika Maç Tahmini22 Haziran Salı günü, A Grubu’nun 1’er puanla son iki sırasında bulunan Fransa ve Güney Afrika karşı karşıya gelecek.

İlk maçında Uruguay ile 1-1 berabere kalıp 2. maçında Meksika’ya 2-0 mağlup olan Fransa, taraftarlarını üzdü ve beklenmedik şekilde gruptan çıkma şansının oldukça düşmesine neden oldu. Güney Afrika ise, Meksika maçının 2. yarısındaki oyunu ile bir umut ışığı gösterip o maçı beraberlikle tamamlamıştı ama Uruguay karşısında 3-0 yenilerek hayal kırıklığı yaşattı.

A Grubu’nda Uruguay 4 puan ve +3 ile birinci sırada, Meksika ise 4 puan ve +2 avaraj ile ikinci sırada bulunuyor. Fransa 1 puan ve -2 avarajla üçüncü sırada bulunurken, Güney Afrika -3 avarajla son sırada. Bu da Uruguay ve Meksika’nın berabere kalması durumunda, Fransa ve Güney Afrika‘nın kesin olarak eleneceği manasına geliyor. Aslında Uruguay ya da Meksika kazansa bile Fransa veya Güney Afrika’nın gruptan çıkması oldukça zor. Eğer Uruguay Meksika’yı 1-0 yenerse, Fransa veya Güney Afrika’nın maçı 3-0 kazanması bile kazanan tarafı bir üst tura çıkarmaya yetmeyecek. Gruplardan çıkabilmek için ilk olarak avaraj, ardından atılan gol sayısı ve burada da eşitlik sağlanırsa takımların birbiri ile yaptığı karşılaşmalara bakılacak ama Uruguay ve Meksika’nın gruptan çıkması en olası sonuç olacaktır.

1998’de Dünya Kupası’nı müzesine götüren Fransa, bu Dünya Kupası’nda yaptığı maçlarda adeta taraftarlarını kahretti. Beklenenden oldukça uzak bir performans gösteren Fransa, bir üst tura çıkma şansını bile zora soktu. Meksika maçının devre arasında, Domenech’e küfür ettiği söylenen Anelka’nın takımdan atılması Fransa’nın gücünü azaltacak önemli bir etken.

Güney Afrika’da ise Uruguay maçında penaltıya sebep olan kaleci Khune kırmızı kart ile oyun dışında kalmıştı ve bunun ardından 2 gol yiyen Güney Afrika, maçı 3-0 mağlup tamamlayarak şansını zora sokmuştu.

Gruptan çıkma şansı, Fransa’nınkinden bile daha az olan ev sahibi Güney Afrika’nın da Fransa gibi farklı galibiyet almak isteyecekleri bir gerçek. İki takım da gol için yükleneceğinden gollü bir maç umabiliriz ama iki takımın da gol yollarında sıkıntı çektiği bir gerçek. Hiç bir sonucun sürpriz olmayacağı bu maçta bence Fransa 2-1 kazanacaktır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir