Almanya Gana Maç Tahmini 23 Haziran 2010

Almanya Gana Maç TahminiGüney Afrika Dünya Kupası’nda D Grubu’nun son maçları çarşamba akşamı oynanıyor. Turnuva öncesinde grubun mutlak favorisi olarak gösterilen Almanya, TSİ 21:30’da Gana ile karşı karşıya geliyor.

İlk karşılaşmada oynadıkları etkili futbol ile Avustralya’yı 4-0 ile bozguna uğratan Panzerler, Klose’nin atılmasıyla 10 kişi kaldıkları ikinci maçta ise Sırbistan’a 1-0 mağlup olmuşlardı. Rakipleri Gana ise ilk karşılaşmasında Sırbistan’ı 1-0 mağlup etmeyi başarmış, ikinci maçında ise Kewell’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Avustralya karşısında 1-1’lik beraberliğe razı olmak zorunda kalmışlardı.

Almanlar’ın iki maçta ortaya koyduğu futbolu değerlendirirsek, ilk maçta oldukça göz doldurmuşlar, ikinci maçta ise Sırbistan’ın akıllı 4-5-1 taktiği karşısında ve hakemin de biraz Klose’yi haksız atmasıyla zorlanmışlardı. 10 kişi kalmalarına karşın Podolski’nin ayağından bir de penaltı kaçırdıkları maçtan puansız ayrılmayı hak ettiklerini söylemek zor. Eksik halde bile Sırbistan gibi güçlü ve iyi savunma yapan bir takıma karşı sonuç haricinde başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

Gana’ya gelince; ilk karşılaşmalarında rakipleri oldukça tutuktu ve beklentilerin çok altında kaldı, Afrika ekibi ise savunmada sağlam kalıp kontra atak oynamaya çalıştı ve maçın sonralarındaki penaltı golüyle de kazanmayı başardı. Avustralya karşısında ise biraz şanslı olduklarını söylemek lazım. Rakip çok erken 10 kişi kaldı, diş geçirebilecekleri bir ekipti ancak maçtan mağlup bile ayrılabilirlerdi. Bir önceki maçta Tim Cahill’i kaybeden, o karşılaşmada ise yine kırmızı karttan Kewell’i kaybederek neredeyse forvetsiz kalan bir Avustralya’yı ne olursa olsun, gruptan çıkma şanslarını yükseltmek adına yenmeleri gerekirdi.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince ise, cezalı Klose’nin yerine Cacau’nun oynaması beklenen maçta Almanya’yı oranı düşük de olsa mutlak favori olarak görüyorum. Diğer maçta Sırbistan bir şekilde Avustralya’yı geçmeyi başaracaktır, dolayısıyla ikinci tura yükselmek için mutlak kazanmak zorunda olacaklar. Gana ‘nın amacı rakibine karşı bir puan avantajı olduğu için Panzerler’i zorlayarak maçı beraberliğe götürmeye çalışmak olacaktır. Ancak Almanya bu tip turnuvalarda çok önemli olan şans ve hakem faktörlerini karşısına almazsa, Afrika ekibinin bunu başarması oldukça güç olacak.

Karşılaşma için Almanya galibiyeti dışında ikinci tahminim ise 2-3 gol aralığı.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir