İngiltere Slovenya Maç Tahmini 23 Haziran 2010

İngiltere Slovenya Maç TahminiGüney Afrika Dünya Kupası’nda C Grubu’nun son maçları çarşamba akşam üzeri oynanıyor. Turnuva öncesinde grubun mutlak favorisi olarak gösterilen ancak ilk iki maçta hiç de bekleneni veremeyen İngiltere, gruptan çıkmak için kesinlikle kazanmak zorunda olduğu maçta Slovenya ile saat TSİ 17:00’de karşı karşıya geliyor.

İlk maçında ABD karşısında golü erken bulan İngiltere, kaleci Green’in büyük hatasıyla 1-1’lik beraberliğe razı olmak zorunda kalmıştı. Daha farklı olması beklenen Cezayir karşısında ise, bu kez hücumda neredeyse hiç etkili olamayarak 0-0 kalmışlardı. Dolayısıyla bu karşılaşmaya oldukça büyük bir baskı altında çıkacaklar. Rakipleri Slovenya ise ilk maçında Cezayir’i 1-0’la geçmeyi başarmış, ikinci karşılaşmada ise ABD ile 2-0 önce geçtikleri maçta 2-2 berabere kalarak gruptan çıkmayı garantileme fırsatını ellerinden kaçırmışlardı.

Her iki takımın bu karşılaşmalarda oynadıkları futbolşarı değerlendirirsek, İngiltere’nin çok yavaş bir futbol oynadığını, hücumda hiç etkili olamadıklarını ve en şaşırtıcı nokta olarak Gerard ve Lampard gibi iki marka isme sahip oldukları orta sahada bile oynanan futbola hükmedemediklerini söyleyebiliriz. Slovenler ise sürpriz yaptığı düşünülerek geldikleri kupada oynadıkları futbolla şans eseri burada olmadıklarını gösterdiler. Savunmada diri futbollarını oldukça hızlı hücumlarla destekleyerek rakiplerini korkutmayı başarıyorlar.

Ledley King’iin sakatlığı, Carrager’ın da cezalı olması sebebiyle Capello’nun defansın ortasında Upson’a görev vermesi bekleniyor. Kalede ise şanssız bir gol yiyen Green’in yerine yine tecrübeli David James görev alacak.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince, İngiltere oldukça kısır bir futbol sergiliyor ve Slovenya’ya da gruptan kalifiye olmak için bir puan yetecek. Bu sebepten çok gollü bir karşılaşma izleyeceğimizi zannetmiyorum. İngilizler’in rakibini devirebilmesi için bir şekilde oyuna hükmedip, rakip sahaya yıkmaları gerekecek. Bu nedenle artık Gerard ve Lampard’a büyük iş düşüyor. Erken bir gol bulabilirlerse çözebilirler, anca gol bulamadıkları her dakika Slovenler’in moralman yükselmelerini sağlayacak. Verilen oranlardan İngiltere’ye oynama taraftarı pek değilim, rakipleri o oranı karşılayacak kadar kötü bir ekip değil. Dolayısıyla yukarıda da belirttiğim gibi ilk tahminim 2.5 gol altı olacak. İngiltere’nin yavaş futbolunu sürdürmesi halinde ise bu karşılaşmadan bir sürpriz çıkma ihtimali hiç de düşük değil. Maç sonu olmasa da ilk yarı beraberliği yüksek oranıyla denenebilecek bir başka seçenek.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir