Slovakya İtalya Maç Tahmini 24 Haziran 2010

Slovakya İtalya Maç Tahmini24 Haziran Perşembe günü saat 17.00’de F Grubu’ndan üst tura çıkacak olanları belirleyecek maçlardan birinde, son Dünya Kupası’nın sahibi İtalya ile Slovakya karşı karşıya gelecek.

Son Dünya Kupası’nın sahibi İtalya, şu ana kadar tamamiyle hayal kırıklığıydı. İlk maçında grup lideri Paraguay ile 1-1 berabere kalan İtalya futbol olarak beklenenden uzaktı. 2. maçta da İtalya yetersizdi ve bu sefer Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldı.

Slovakya ise ilk maçında Yeni Zelanda karşısında üstün duruma geçtikten sonra 1-0’ın üstüne yatmaya çalıştı ama 90. dakikada golü yiyerek maçı berabere tamamladı. 2. maçında ise Paraguay karşısında bir varlık gösteremeyerek 2-0 mağlup olarak grubun son sırasında yerini aldı.

F Grubu’nda Paraguay 4 puan ve +2 avarajla lider durumda bulunurken, İtalya ve Yeni Zelanda ikişer adet 1-1lik beraberlik alarak grubun 2. ve 3. sırasında yer alıyorlar. Slovakya ise Yeni Zelanda ile berabere kalıp Paraguay’a 2-0 yenilince 1 puan ve -2 ile grubun sonunda yer aldı. Bu durumda İtalya ve Yeni Zelanda’nın gruptan çıkma şansları eşit ve hatta Paraguay’ın çıkamama ihtimali bile var. Slovakya’nın çıkması için kazanmaktan başka şansı yok, İtalya ise duruma göre beraberlik ile gruptan çıkabilir.

İtalya‘da Gianluigi Buffon’un sakatlığı bulunurken, sakatlığı nedeniyle ilk iki maçta forma giyemeyen Andrea Pirlo’nun ise bu maçta forma giymesi bekleniyor. Gol bulmakta, gol yememek kadar başarılı olmadığı bilinen İtalyanlar bu kez Dünya Kupası’nda ancak yedikleri kadar gol atabildiler ve oldukça başarısız bir performans sergileyerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattılar. Bu maçta ise İtalya’nın kazanarak turu geçmesi bekleniyor.

Slovakya, Paraguay maçında aldığı 2-0’lık mağlubiyetin ardından gruptan çıkma şansını zora soktu ve bunu gerçekleştirebilmesi için tek şansı İtalya karşısında galip gelmek. Mağlup olduğu Paraguay maçında kaleyi bulan sadece bir şutu olan Slovakya, defansı kuvvetli İtalya karşısında başarılı olmak için çok daha atak oynamak zorunda.

İki takım da şu ana kadar başarılı performans sergileyememelerine rağmen 4 Dünya Kupası sahibi İtalya bence tecrübesiyle en azından bir üst tura çıkmak için gerekeni yapacak ve 1-0 galip gelecektir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir