Brezilya Portekiz Maç Tahmini 25 Haziran 2010

Brezilya Portekiz Maç TahminiGüney Afrika Dünya Kupası’nda G Grubu’nun son maçları cuma akşam üzeri oynanıyor. İlk iki maçlar sonunda topladığı altı puanla gruptan çıkmayı garantileyen ve oynadığı futbolla turnuvanın favorilerinden biri olarak görünen Brezilya, dört puanla grup ikincisi olan ve son maçında Kuzey Kore’ye gol olup yağan Portekiz ile saat TSİ 17:00’de karşı karşıya geliyor.

İlk maçında Kuzey Kore karşısında rahat bir galibiyet alması beklenen Sambacılar, rakibinin sürpriz futbolu karşısında zorlanmış ve üç puana ancak ikinci yarıdaki gollerle ulaşabilmişlerdi. Fildişi Sahilleri karşısında ise ilk maçta alınan üç puanın da güveniyle, savunmada daha sağlam hücumda da daha aktif bir Brezilya izleyebildik. Çift ön libero ile oynayan Dunga, altı savunmaya yönelik oyuncuyla öncelikle gol yememeyi düşünerek, ileride Kaka, Fabiano ve Robinho gibi yetenekli oyuncularıyla rakip kilitleri açmayı planlıyor.

Fildişi Sahilleri ile oynadığı ilk maçta 0-0’lık beraberliğe razı olan Portekiz, Ronaldo’nun direkten dönen şutu dışında rakip kalede pek fazla etkili olamamış, rakibinin fizik gücüne az da olsa boyun eğmişti. Herşeye rağmen bu maçta bir puanı cebine koyan Portekiz, ilk maçta gösterdiği performans sebebiyle zor geçmesi beklenen Kuzey Kore karşısında Dünya Kupası’nın en farklı galibiyetlerinden birini elde etmeyi başardı ve ikinci tur için oldukça büyük bir avantaj sağladı.

Grup birinciliği için bu maçta Brezilya’ya bir puan yetiyor. Ancak G grubunun birincisi H grubunun ikincisi ile karşılaşacağı için, Sambacılar’ın ikinci turda İspanya ile karşılaşma ihtimalleri var. Bunun üzerinde hiç durmayarak grup birincisi olmaya çalışacaklarını sanıyorum. Portekiz ise 7-0’lık galibiyetin verdiği avantajla ikinci tura çok yakın. Brezilya’ya kaybetmeleri halinde bile turnuvadan elenmeleri için Fildişi Sahilleri’nin Kuzey Kore’ye karşı benzer bir performans göstermesi gerekecek.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince, her iki takımında rahat bir futbol sergileyeceğini düşünüyorum. Cezalı Kaka ve sakatlığı bulunan Elano sahadaki yerlerini alamayacaklar. Beraberliğin grup birinciliği için yeterli olması nedeniyle Dunga birkaç yeni isme de yer vererek bazı ilk 11 oyuncularını dinlendirmeyi düşünebilir. Brezilya eksik de olsa iyi başladığı turnuvada grup aşamasını 9 puanla tamamlamak isteyecektir ve kadrodaki oyuncu kapasiteleri bunun için yeterli. Dolayısıyla yüksek orandan Brezilya galibiyeti bahis için ilk seçeneğim olacak. Yüksek oran arayanlar ise 1 handikaplı Brezilya galibiyetini deneyebilirler. Ayrıca sahada golcü isimlerin bulunacağı ve hem sakatlıktan korunmak hem de cezalı duruma düşmemek için savunmaların biraz daha arka planda olacağı düşünülürse, bu karşılaşmanın 2.5 gol üstüne taşınması da az bir olasılık değil.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir