Hollanda Slovakya Maç Tahmini 28 Haziran 2010

Hollanda Slovakya Maç TahminiGüney Afrika 2010 Dünya Kupası’nda grup maçlarında gösterdiği performansla Avrupa takımlarının en başarılılarından biri olarak göze çarpan Hollanda, F Grubu’ndaki son maçında İtalya’yı devirerek son şampiyonu evine yollayan ve ikinci tura yükselmeyi başaran Slovakya ile pazartesi akşam üzeri TSİ 17:00’de karşı karşıya geliyor.

E Grubu’nda ilk maçında biraz zorlanmasına rağmen Danimarka’yı 2-0’la geçen Portakallar, Japonya’yı da kısır bir maç sonunda 1-0’la devirmiş ve son karşılaşmalarında kupaya veda etmiş olan Kamerun’u 2-1 mağlup ederek grup aşamasını 9 puanla tamamlayan iki takımdan biri olmayı başarmışlardı. Slovakya ise Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Paraguay’a 2-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını neredeyse mucizelere bırakmıştı. Galip gelmek zorunda oldukları son maçta ise Almanya 2006’nın şampiyonu İtalya’yı nefesleri kesen bir maç sonunda 3-2 mağlup ederek bu tura yükselmeye hak kazandılar.

Robben’i sakatlığından dolayı grup maçlarında kullanamamasına rağmen Portakallar, Van Persie, Kuijt, Huntelaar ve Sneijder gibi son derece etkili bir hücum hattına sahipler.
Bununla birlikte diğer turnuvalarda pek rastlamadığımız gibi savunmada da oldukça başarılı olduklarını görüyoruz. Grupta 3 maçta sadece 1 gol yediler ki Avrupa elemelerinde de 8 maçın tamamını kazanırken sadece 2 gol yemişlerdi. Slovakya ise ilk defa katıldıkları Dünya Kupaları’nda ikinci tura yükselerek şimdiden başarıyı yakalamış durumda. Tecrübeli golcüsü Vittek’in sürüklediği ekip, Hollanda’yı da geçerek bir başka sürprize daha imza atmaya çalışacak.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince, Hollanda birinci turdaki başarısını devam ettirmeye çalışacak. Defansta sağlam durmaya çalışacaklardır, en azından maçın başlarında hücumda fazla risk alacaklarını sanmıyorum. Öncelikle gol yemeden etkili forvetleriyle rakip kilidi açmaya çalışacaklar. Robben bu karşılaşmada forma giyse de giymese de turun kesin favorisi onlar. Dolayısıyla oranı düşük de olsa ilk seçimim Hollanda galibiyeti olacak. İlk turda Japonya ve Danimarka gibi Slovakya’ya oranla daha çok defansta bekleyen takımlarla karşılaştıklarında bile kilidi açabildikleri düşünüldüğünde, Slovakya kilidini de açmakta çok zorlanacaklarını ve maçın uzatmaya gideceğini sanmıyorum.

Golü çok geç bulmadıkları takdirde hızlı forvetleriyle handikaplı bir galibiyet almaları da söz konusu olabilir. Yüksek oran isteyenler ise Slovakya’nın en azından ilk yarı dayanabileceğini düşünüp, 0’dan 1 oynayabilirler. Slovakya bu kez İtalya gibi organize olmayan bir savunmayla karşılaşmayacağı için gol bulabileceklerini sanmıyorum, dolayısıyla alt-üst bahislerine girmeyi de riske değer bulmuyorum.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir