Uruguay Hollanda Maç Tahminleri 6 Temmuz 2010

Uruguay Hollanda Maç TahminleriGüney Afrika 2010 Dünya Kupası’nda yarı finallerin ilk maçı salı akşamı TSİ 21:30’da Uruguay ile Hollanda arasında oynanıyor.

Çeyrek finallerde hemen maçın başında geriye düşmesine rağmen Brezilya’yı 2-1 mağlup etmeyi başararak Dünya Kupaları tarihine geçen Portakallar ile kupadaki son Afrika temsilcisi Gana’yı penaltılar sonucunda eleyerek uzun yıllar sonra yarı final görme başarısı yakalayan Uruguay arasında oldukça zevkli bir mücadele bizleri bekliyor.

Hollanda’da sağ bek Van der Wiel ve ön libero De Jong, Uruguay’da ise uzatmaların son dakikasında golü elle çıkararak penaltıya sebebiyet veren Suarez ve sol bek Fucile kart cezaları nedeniyle bu karşılaşmada yer alamayacaklar. Sakatlıkları süren Mathijsen, Godin ve Lugano’nun durumları ise belirsiz.

Turnuva boyunca total futboldan daha defansif bir anlayışa büründüğü gözlenen Hollanda, bunun meyvelerini topladı ve 1998’den beri ilk defa yarı finale gelmeye başardı. Aynı şekilde şimdiye kadar oynadığı 5 maçta yediği 2 golle son derece güçlü bir savunmaya sahip olan Güney Amerika temsilcisi de günümüz futbolunda özellikle kısa zamanlı turnuvalarda savunmanın bir kat daha fazla önem taşıdığını bize göstermiş oldu.

Her iki takım da buraya gelirken eksikler verdi ve bu oyuncuların yerini alan isimlerin performansları maçta belirleyici olacak. Özellikle Uruguay’da Godin ve Lugano ikilisi maçta yer alamazsa, Gana maçında da şahit olduğumuz üzere, Hollanda’nın etkili forvetleri karşısında zor durumda kalacaklardır. Buna golcü Suarez’in de yokluğunu eklediğimizde Güney Amerikalıları oldukça zorlu bir yarı final maçının beklediğini söyleyebiliriz. İleride Forlan ve Cavani’ye büyük iş düşecek.

Hollanda açısından ise özellikle forvet oyuncularında herhangi bir eksik olmaması onlar adına büyük şans. Robben, Van Persie ve Sneijder gibi isimlerin sahada olması özlemini çektikleri final adına onları bir adım öne çıkarıyor.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince, Brezilya’yı elemenin büyük havasıyla Hollanda’nın ne yapıp edip bir şekilde turu geçeceğini düşünüyorum. Eğer Uruguay’da defanstaki sakatlar iyileşmezse maç sonu Hollanda galibiyetine rahatlıkla oynayabilirsiniz. Gol adedi bakımından tahminim bu karşılaşmada 2-3 gol atılacağı. Maç skoru olarak tahminim ise 2-1 Portakallar’ın galibiyeti olacak.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir