Arjantin Güney Kore İddaa Maç Tahminleri

Arjantin Güney Kore Maç Tahminiİlk maçında Nijerya karşısında ancak 1-0 kazanabilen Arjantin B grubundaki ikinci maçında, Yunanistan’ı 2-0 yenerek turnuvaya oldukça başarılı bir başlangıç yapan Güney Kore ile perşembe günü saat 14:30’da karşılaşıyor.

Nijerya karşısında galibiyete ulaşmasına karşın, Higuain ve Tevez’in hücum hattındaki etkisizliği ve hücum ve savunma arasında tam bir denge ve uyum sağlayamaması dikkat çeken Arjantin, Messi’nin de Barselona’daki üstün performansını tam olarak milli takıma yansıtamaması sebebiyle golü de erken bulmasına rağmen skoru artırmayı başaramadı. Takımda gözlemlediğim en önemli nokta orta sahada Veron’un hücum açısından, Mascherano’nun da savunma açısından oldukça yalnız kalmalarıydı. Hücuma kalktıklarında forvet oyuncuları ve Veron, savunmada ise defans oyuncuları ve Mascherano diğer taraftan neredeyse hiçbir destek almadılar. Öyle ki maçın son bölümlerinde 5 oyuncu ileride 5 oyuncu geride, takımın tamamen ikiye ayrıldığına bile şahit olduk. Nijeryalı oyuncular – ki teknik direktörleri takımdaki 4 forveti de maç içinde kullanmasına rağmen – bir türlü üçüncü bölgede en kritik hareketleri yapamayıp, gole ulaşamadılar.

Güney Kore ise 2004’te kazandığı Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından bir türlü futboluna pozitif birşey katmayı başaramayan Yunanistan karşısında birçoklarına göre sürpriz, iki takımın Dünya Kupası tecrübeleri karşılaştırıldığında ise hiç de sürpriz olarak karşımıza çıkmayan ve sahada da hak edilmiş bir galibiyet almayı başardı. Man Utd.’lı Park’ın liderliğinde sahanın her bölgesinde rakiplerine üstünlük sağlamayı ve oyunu sürekli kontrolleri altında tutmayı başarabildiler.

Karşılaşma için iddaa tahminlerimize gelince, her iki takım için de gruptan kalifiye olma yolunda çok önemli bir karşılaşma olacak. Kazanan 6 puana ulaşarak belki de gruptan çıkmayı garantileyecek. Yine aynı kadrolarla sahaya çıkacaklarını varsayarsak, çok önemli forvet oyuncularına sahip Arjantin’in hücumda biraz daha kıpırdanmış olacağını sanıyorum. Bu kadar kaliteli oyuncuların 2 maç üst üste sönük bir performans sergileyeceklerine inanmıyorum. Arjantin için asıl sorun yukarıda da belirttiğim gibi geri dönüşlerde hücumcuların defansa hiç yardımcı olmamaları. Eğer Nijerya karşısında olduğu gibi bu bağlantılarda yine kopmalar yaşanırsa, Güney Kore’nin hızlı oyuncularıyla mutlaka skor bulacağını düşünüyorum. Bu sebeple karşılaşma için tahminim 1.65’ten 2.5 gol üstü olacak. Gruplardaki ilk karşılaşmalarda çok az sayıda gol üstü gördük, ancak hemen her takım turnuvaya oldukça temkinli bir başlangıç yapmak istedi, hem de ikinci maçlarla birlikte iyice ısınacaklarını düşünüyorum. Arjantin için kolay bir karşılaşma olacağını ve iddaa oranında belirtildiği kadar kolay kazanacaklarını (1.15) sanmıyorum ancak kaliteli gol ayaklarının bu kez suskun kalmayacaklarına ve gerçek güçlerini sahaya yansıtacaklarına güveniyorum.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir