İspanya İsviçre Maç Tahmini 16 Haziran 2010

İspanya İsviçre Maç TahminiSon Avrupa Şampiyonu İspanya, 16 Haziran Çarşamba günü saat 17.00’de Moses Mabhida’nın yöneteceği maçta, İsviçre ile karşı karşıya gelecek. İsviçre’nin gruptaki iddiası şüphesiz Şili’ninkinden fazla değil ve gruptaki diğer takımlar gibi İsviçre’nin de İspanya karşısındaki şansı oldukça az.

Avrupa Şampiyonluğu’nu iki kez elde etmiş olmasına rağmen İspanya’nın Dünya Kupası’ndaki en büyük başarısı 1950 yılında elde etmiş olduğu dördüncülük. Dünya Kupası’nda şu ana kadar herhangi bir başarısı olmamasına rağmen İspanya, bu sene kupanın en büyük adaylarından. Kadrosunda yıldız bulunduran bir takımdan çok, yıldızlardan kurulu bir takım İspanya. Özellikle orta sahası dünyanın en iyi orta saha oyuncularından oluşuyor. Xavi, Iniesta, Fabregas’ın yanı sıra Xabi Alonso, David Silva ve Jesus Navas da takımın orta sahadaki yıldızları.

İsviçre ise 2006 Dünya Kupası’nda Fransa’nın da bulunduğu grupta, Fransa ile berabere kalıp diğer iki maçını da kazanıp gruptan lider olarak çıkmışlardı. Bir üst tura çıkan İsviçre, Ukrayna ile karşılaştı ve golsüz beraberliğin ardından uzatmalarda da gol gelmeyince penaltılara giden maçta 3-0 mağlup oldu. Euro 2008’de ise gruptan çıkamayan İsviçre’nin en önemli oyuncuları orta sahadaki Gökhan İnler, Tranquillo Barnetta ve Valon Behrami.

İspanya, Afrika Dünya Kupası öncesinde yaptığı hazırlık maçlarında başarılı sonuçlar elde etti. Yunanistan’ı 2-0 mağlup eden Güney Kore’yi 1-0 yenen İspanya, Polonya’yı da 6-0 yenerek Dünya Kupası’na hazır olduğunu gösterdi.

İsviçre ise oynadığı iki hazırlık maçında da galibiyet alamadı. Kosta Rika’ya 1-0 mağlup olan İsviçre, Paraguay ile 1-1 berabere kalan İtalya’yla 1-1 berabere kalmıştı.

H Grubu’nda İspanya ve İsviçre’nin yanı sıra, Şili ve Honduras bulunuyor. İspanya’nın bir sürpriz olmazsa birinci çıkacağı bu grupta, İsviçre’yi gruptan çıkma konusunda en çok zorlayacak olan takım Şili olacaktır.

Karşılaşma hakkında ise söylenebilecek fazla bir şey yok, İspanya’nın hükmedeceği ve rahat bir galibiyet alacağı bir maç olacak gibi görünüyor.

Bence İspanya 3-0 kazanarak 3 puanla başlayacaktır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir