Brezilya Kuzey Kore İddaa Maç Tahminleri

Brezilya Kuzey Kore İddaa Maç TahminleriSambacılar Güney Afrika Dünya Kupası’nda G grubundaki ilk karşılaşmalarında, grubun en zayıf ekibi olarak görünen Kuzey Kore ile Salı günü saat 21:30’da karşı karşıya geliyor.

Beş Dünya Kupası şampiyonluğuyla bu kupayı en fazla kazanan takım olma ünvanını taşıyan Brezilya, 2006’daki turnuvada çeyrekı finalde Fransa’ya elenerek takipçilerini üzmüştü.

Bu kez 1994’ün şampiyon kadrosunda futbolcu olarak görev yapan teknik direktörleri Dunga önderliğinde, Kaka, Robinho, Fabiano, Alves ve Maicon gibi yıldız isimlerle şampiyonluğa ulaşmaya çalışacaklar.

Ronaldinho, Adriano, Andre Santos gibi isimleri turnuva kadrosuna almayarak kimilerini şaşırtan, ancak disipline ve takım oyununa gönderme yaptığını düşündüğüm Dunga, takımının hücum gücünü de düşünerek günümüz futboluna daha uygun sağlam, çok koşan ve taktik disipline sahip bir takım yaratmaya çalışıyor. Bu üç özelliği tek potada eritebilirlerse, kupanın en büyük favorilerinde biri olacakları da şüphesiz.

Asya elemelerinde Suudi Arabistan, İran ve Bahreyn gibi ülkeleri geride bırakıp Güney Afrika’ya gelmeyi başararak birçok futbolseveri şaşırtan Kuzey Kore ise kupanın ölüm grubu olarak adlandırılan G Grubu’nda oldukça zorlanacak. Brezilya’yla birlikte Portekiz ve Fildişi Sahilleri’nin de bulunduğu grupta değil puan almak, gol veya goller bulmaları bile oldukça zor görünüyor. Herşeye rağmen ülkeler arası futbol düzeyi farklarının oldukça azaldığı günümüzde, bu üç takımdan herhangi birinden puan almaya çalışarak turnuvaya renk katmaya çalışacaklar.

Son günlerde Sambacıların kampındaki tartışmalar ve kavgalar gündeme geldi. İki farklı antremanda dört farklı futbolcunun birbirine girmesi sonucu, takımın kampı basın mensuplarına birkaç günlüğüne kapatıldı. Bardağın dolu tarafından bakarsak oyuncuların oldukça hırslı olduklarını, boş tarafından bakarsak takım içinde bazı huzursuzluklar olduğunu düşünebiliriz. Hangisinin doğru olduğunu ise hakemin başlangıç düdüğünden sonra göreceğiz.

Karşılaşma için iddaa tahminlerimize gelince, dış dünyaya son derece kapalı bir ülke olan Kuzey Kore karşısında Brezilyalılar, Almanların yaptığı başlangıcın bir benzerini yapmaya çalışacaklar. Ülke dışında oynayan çok az sayıda futbolcusu bulunan Kuzey Kore, kapanarak rakibine fazla fırsat vermemeye çalışacak. Ancak Sambacıların bir şekilde kilidi açıp, rahat bir galibiyet alacaklarını sanıyorum. Brezilya’ya verilen galibiyet oranı (1.05) ve 2.5 gol üstü oranları (1.25) oldukça düşük. Dolayısıyla ilk seçeneğimiz handikaplı galibiyetleri (1.40) olacak. Kuzey Kore’nin gol bulamayacağını düşünerek, 4-6 gole (1.85) oranla daha yüksek bir oranı bulunan 2-3 gol seçeneği (2.00) de sistem kuponlarında denenebilir.

Karşılaşmanın skoru için tahminim ise 3-0.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir