İtalya Paraguay Maç Tahmini 14 Haziran 2010

İtalya Paraguay Maç Tahmini14 Haziran Pazartesi günü Dünya Kupası’nın son sahibi İtalya ile Güney Amerika Elemeleri’ni Arjantin’in önünde 3. sırada tamamlayan Paraguay karşı karşıya gelecek. Bulundukları F grubunun açılış maçı olacak bu maçta, grubun en iddialı ekipleri ilk maçta birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacaklar.

Son dünya şampiyonu ve 4 Dünya Kupası sahibi İtalya, kötü bir hazırlık dönemi geçirdi ve bu ay yaptığı 2 hazırlık maçının birinde mağlup olurken birinden beraberlikle ayrıldı. 2010 Afrika Dünya Kupası’nın açılış maçında Güney Afrika ile berabere kalan Meksika, hazırlık maçında 2-1 yenmeyi başarmıştı. Ardından da İsviçre ile 1-1 berabere kalan İtalya, Dünya Kupası’na hazırlık maçlarında galibiyet alamadan geldi.

Paraguay ise Güney Afrika Elemeleri’nde Dünya Kupası’nın favorilerinden Arjantin ve Brezilya’yı Paraguay’da yaptıkları maçta yenmeyi başarmıştı. Güney Kore’ye 2-0 yenilen Yunanistan’ı da yaptıkları hazırlık maçında 2-0 yenmişlerdi.

F Grubu’nda İtalya, Paraguay, Slovakya ve Yeni Zelanda bulunuyor. İtalya ile Paraguay’ın gruptan çıkması bekleniyor ama Slovakya bir sürpriz yapabilir. Eğer Paraguay bu maçta İtalya’yı yenebilirse, muhtemelen grubu lider olarak tamamlayacak ama İtalya her ne kadar çok iyi durumda olmasa da Dünya Kupası’ndaki tecrübeleri onları en azından gruptan çıkaracaktır.

Paraguay’ın şüphesiz en önemli silahı Oscar Cardozo. Bu sezon Benfica’da 26 gol atarak Portekiz Premier Lig’in gol kralı olan Oscar Cardozo, aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi’nde de 9 gol atarak, Werder Bremen’li Claudio Pizarro ile UEFA Avrupa Ligi’nin gol krallığını paylaşmıştı. Dünya Kupası başlamadan 2 hafta önce sakatlanan Oscar Cardozo’nun durumu belirsizdi ama son haberlere göre İtalya karşısında forma giyebilecek.

İtalya’da ise son Dünya Kupası Finali’nde maçın adamı olan Pirlo’nun sakatlığı var ve umutlar onun en azından grup maçlarından sonraki maçlar için hazır olması yönünde. Aynı zamanda takımın en önemli oyuncularından Daniele De Rossi’nin de sakatlığı bulunuyor ama maça yetişeceği söyleniyor.

Benim tahminim, en güvendiği yeri kalesi ve savunması olan İtalya’nın Paraguay’a geçit vermeyeceği yönünde. Bence İtalya bir şekilde golünü bulacak ve maçı 1-0 ile kazanacaktır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir