FIFA 2010 Dünya Kupası Yarı Final ve Final Tahminleri

2010 Dünya Kupası Final TahminiGüney Afrika 2010 Dünya Kupası yarı finalleri 6 ve 7 Temmuz günleri saat 21.30’da oynanacak. Uruguay’ın Hollanda, Almanya’nın da İspanya karşısında oynayacakları maçlardan mağlup ayrılanlar 10 Temmuz’da üçüncülük, galip ayrılanlar ise 11 Temmuz’da final maçı oynayacaklar.

A Grubu’nu 1. sırada bitiren Uruguay, 2. turda Güney Kore’yi yenip çeyrek finale kalmıştı. Çeyrek finalde Gana ile karşılaşan Uruguay, berabere biten maçta Gana’yı penaltılarla eleyerek yarı finale kaldı. Rakibi Hollanda ise, E Grubu’nu 1. sırada bitirerek 2. turda Slovakya ile karşılaşmış ve onları da eleyerek çeyrek finale kalmıştı. Çeyrek finalde Brezilya’yı eleyerek herkesi şaşırtan Hollanda, şu ana kadar tüm maçlarını kazanan tek takım.

Almanya D Grubu’nu 1. sırada tamamladı ve 2. turda İngiltere’nin rakibi oldu. İngiltere’yi adeta ezerek 4-1 geçen Almanya, çeyrek finalde Dünya Kupası‘nın en büyük favorilerinden Arjantin’in rakibi oldu. Arjantin’i beklenmedik şekilde 4-0 yenen Almanya, 15 gol atarken Almanya’nın golcüsü Klose, Ronaldo’nun sahip olduğu Dünya Kupası’nda en çok gol atma rekoruna sadece 1 gol uzakta. Son Avrupa Şampiyonu İspanya ise beklendiği kadar başarılı olamadı. Buna rağmen H Grubu’nu 1. bitiren İspanya, Portekiz’i 1-0 ile geçip çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde Paraguay ile karşılaşan İspanya, Oscar Cardozo ve Xabi Alonso’nun penaltı kaçırdığı karşılaşmada Villa’nın golüyle yarı finale kalan takım oldu.

Hollanda’nın Dünya Kupaları’nda 2 ikinciliği ve Uruguay’ın 2 şampiyonluğu bulunuyor. Uruguay’da Nicolas Lodeiro sakatlığı sebebiyle Jorge Fucile ve Luis Suarez ise kart cezalısı olmaları sebebiyle maçta forma giyemeyecekler. Gana maçında sakatlanan Lugano’nun durumu ise henüz belli değil. Hollanda’da ise cezalı olan Gregory van der Wiel ve Nigel de Jong forma giyemeyecekler.

Almanya Dünya Kupaları’nda 3 kez şampiyonluğu tadarken, İspanya’nın bu alandaki en büyük başarısı 1950’de yaşadığı dördüncülük. Son Avrupa Şampiyonu İspanya, Dünya Kupası’nda kendisinden bekleneni veremezken, Almanya son derece güzel futboluyla bize bol gollü karşılaşmalar izletti.

Bana göre Uruguay Hollanda maçı, oldukça çekişmeli olacak ama Hollanda kazanan taraf olacaktır. Almanya da, İngiltere ve Arjantin’e yaptığını İspanya’ya da yapacak ve onları 3. maçı oynamaya gönderecek. Finale kalan Almanya’nın başladığı işi bitirip, kupaya 4. kez uzanmasının ve Klose’nin Ronaldo’nun rekorunu egale etmesinin önünde bir engel bulunduğunu düşünmüyorum.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir