Arjantin Meksika Maç Tahmini 27 Haziran 2010

Arjantin Meksika Maç TahminiGüney Afrika 2010 Dünya Kupası’nda grup maçlarında gösterdiği performansla kupanın favorilerinden olan Arjantin, A Grubu’nu 4 puanla ikinci olarak tamamlayarak ikinci tura yükselme başarısını gösteren Meksika’yla pazar akşamı 21:30’da karşı karşıya geliyor.

İlk maçında golü erken bulan Arjantin, devamında maçı tutmayı başarmış ve Nijerya’yı 1-0 mağlup etmişti. Arkasından Güney Kore’ye gol yağdırarak 4-1 kazanan Güney Amerikalılar, gruptaki son maçlarında da Yunanistan’a karşı etkili bir futbol sergilemiş, maçın sonlarında bulduğu gollerle 2-0 kazanmışlardı. Meksika ise turnuvanın açılış maçında ev sahibi Güney Afrika ile 1-1 berabere kaldıktan sonra bir sürprize imza atarak Fransa’yı 2-0 yenmiş, son maçında grup lideri Uruguay’a 1-0 mağlup olmasına rağmen grupan kalifiye olmayı başarmıştı.

Maradona’nın liderliğinde her zamanki tutkulu oyunlarını ortaya koyarak kupayı ne kadar istediklerini gösteren Arjantin’liler, 1986 yılından bu yana tam 24 yıldır kupa özlemi çekiyorlar. Turnuvada Brezilya ile birlikte en etkili futbolu sergiledikleri söylenebilir. Kazanmak zorunda olmadıkları son Yunanistan maçında bile başından sonuna 3 puanı daha fazla isteyen taraflardı.

Meksika ise sert futbol oynamasına rağmen hücuma çıkmayı seven bir takım görüntüsü sergiliyor. Bunun meyvesini de özellikle Fransa karşısında aldılar ve o maçtaki 3 puan
onların bu tura yükselmelerini sağladı denebilir. Ancak bu kez karşılarında çok daha güçlü bir ekip olacak ve önceki maçlar kadar hücumu düşünmeleri zor olabilir. Güney Kore ile oynanan maçta sakatlanan tecrübeli defans oyuncusu Samuel’in maça yetişmesi beklenmiyor. Meksika’da ise önemli bir eksik bulunmuyor.

Karşılaşma için tahminlerimize gelince, Arjantin turun elbette favorisi. Ancak bu iki takım bir önceki Dünya Kupası’nda da aynı turda karşılaşmış ve maç 1-1’lik eşitliğin sonunda
uzatmaya gitmişti. Hem Arjantin galibiyetinin oranlarının düşüklüğü hem de az da olsa uzatmaya gidebilme ihtimali yüzünden bu maç için ilk seçeneğim 2-3 gol arası olacak. Yüksek oran kovalayanlar bir farklı Arjantin galibiyetini de düşünebilirler. Nijerya maçında da gördüğümüz üzere kupa onlar için çok önemli ve önde olduklarında, eğer Veron da sahadaysa, maçı o skorla tutmaya çalışabilirler. Özel bahislerde ise ilk üç maçta gol atmayı başaramayan Messi’nin bu kez şeytanın bacağını kıracağını ve kupadaki ilk golünü bulacağını düşünüyorum.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir