Arjantin Nijerya İddaa Maç Tahminleri

Arjantin Nijerya İddaa Maç TahminleriSon beş hazırlık maçını da kazanarak Güney Afrika’ya gelen kupanın en büyük favorilerinden Arjantin, cumartesi günü saat 17:00’de B grubundaki ilk karşılaşmasında Nijerya önünde sahne alıyor.

Futbolun yaşayan efsanelerinden Maradona’nın teknik direktörlüğünde 24 yıllık kupa hasretine son vermek isteyen Güney Amerikalılar, Messi, Milito, Tevez, ve Higuain gibi yıldız isimleriyle kupaya iyi bir başlangıç yapmak isteyecekler.

Her zaman Afrika’nın en güçlü ve iddialı ekiplerinden biri olan Nijerya ise, ilk defa kendi kıtalarında düzenlenen bu Dünya Kupası’nda, uzak bir ihtimal gibi görünse de kupanın kıta dışına çıkmaması için uğraşacaklar. Chelsea’li John Obi Mikel’in sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkmasından sonra, Taiwo, Obinna, Yakubu ve Odemwingie gibi isimler Afrika futbolunun çıtasını yukarıya çekmeye çalışacaklar.

Her iki takım daha önce 1994 ve 2002 Dünya Kupalarında karşılaştı ve Arjantin her iki karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Özellikle 1994’te Amerika’da oynanan karşılaşma Maradona’nın Arjantin formasını son kez giydiği karşılaşma olarak dikkat çekiyor.

Elinde birbirinden değerli hücum oyuncuları bulunan Maradona’nın ilk onbirde kimlere yer vereceği merak konusu. Şimdiye kadar yaptığı seçimler dolayısıyla Messi ve Higuain’in ilk onbirde yer alacaklarını sanıyorum. Üçüncü isim için ise en şanslı aday Tevez olarak görünüyor. Maradona bu isimlerden kimi seçerse seçsin hücum hattının Nijerya için çok tehlikeli olacağı bir gerçek.

Dünya Kupaları tarihinde şimdiye kadar Avrupa dışından hiçbir takımı yenememiş olan Nijerya ise grubun ve kupanın favorisi karşısında, en azından bir puan alarak grup maçlarına iyi başlamaya çalışacak. Ancak futbol seviyesi olarak 1994’teki takımın seviyesine ulaşabildiklerini söylemek oldukça zor. Bu nedenle Arjantin’in arkasından bu gruptan kalifiye olabilirler, ancak bunu başarsalar bile 2. turdan daha ileri gidebilmeleri zor görünüyor.

Karşılaşma için tahminime gelince, son dört Dünya Kupası’nda gruplarda oynadığı ilk karşılaşmaları kazanan ve hazırlık maçlarında da oldukça formda görünen oyuncuları ile Arjantin’in karşılaşmayı çok da zorlanmadan kazanarak rüzgarı arkasına alacağını düşünüyorum. Galibiyete verilen 1.30’luk oranı düşük bulanlar, handikaplı 1’i de deneyebilirler (oranı 2.15). Arjantin’in ilk golü erken bulması halinde, sürekli olarak hücumu düşünen oyuncularıyla farka dahi gidebileceğini düşünüyorum. Yine aynı sebepten 1.65’ten 2.5 gol üstü de denenebilecek seçenekler arasında yer alıyor.

Karşılaşmanın skoru için tahminim ise 3-0.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir