Fransa-İrlanda Maç Tahmini 18 Kasım 2009

İrlanda Dünya Kupası 2010Bu çarşamba Dünya Kupası 2010 Avrupa play-off eşleşmelerinde 2. tur karşılaşmaları oynanacak. İrlanda ve Fransa arasında oynanacak olan karşılaşma ise şüphesiz play-offların en önemli karşılaşmalarından biri olacak.

İlk maçta İrlanda’nın sahasında Anelka’nın 72. dakikada attığı gol ile 1-0 kazanan Fransa bu sefer kendi evinde oynayacağı maçta yine galibiyet peşinde.

7. Grupta Fransa, Sırbistan’dan 2 maçta 4 puan almasına rağmen rakibinin 1 puan altında olduğundan grubu 2. bitirerek play-offlara kalmıştı. 8. Grupta yer almış olan İrlanda ise grup 1.si İtalya ile 2 maçta da berabere kalıp grubu namağlup tamamlamasına rağmen İtalya’nın ardından 2. sırada yer almıştı.

14 Kasım Cumartesi günü oynanan maçta takımlar birbiri karşısında ilk dakikalardan itibaren etkili olmaya çalıştı ve 2 takım da pozisyonlar buldu. 2 taraf da bu pozisyonları değerlendiremezken 72. dakikada sahneye çıkan Anelka’nın şutu defansa çarpıp direkten ağlara gidince Fransa 1-0 öne geçti. 80’de Gignac net bir gol pozisyonundan yararlanamazken 86’da Given güzel bir kurtarış yaparak beraberliği engelledi. Takımların defansta yaptığı hatalar dikkat çekerken maçtaki pozisyon zenginliği seyircilere keyif verdi.

18 Kasım Çarşamba günü Fransa’da oynanacak olan rövanş karşılaşmasında Fransa’da sakat olan Eric Abidal ve Jeremy Toulalan maçta yer alamayacaklar. Fransa takımında İrlanda’daki maçta oynadıkları futbolla dikkat çeken Henry, Anelka ve Lassana Diarra muhtemelen bu maçta da takımlarindaki en etkili isimler olacaklar. İrlanda’da Duff’ın güzel oyununa rağmen takım gol bulamamış olmasına rağmen umutlar henüz tükenmiş değil.

Fransa yıllardır kupalarda kaliteli kadrosuyla dikkat çeken bir takım ama son yıllarda yaşlanan futbolcuların takımdan ayrılmasıyla bu halinden uzaklaşmış durumda. Buna rağmen takım İrlanda’dan önde gözüküyor. Grupta lider olan İtalya’ya karşı oynadığı iki maçtan da beraberlikle ayrılmayı başaran İrlanda ve ayrıca gruptan da namağlup ayrıldı. Ancak bu büyü cumartesi kendi sahalarında Fransa’ya yenilmeleriyle bozuldu.

Çarşamba günü 1-0’ın rövanşında atak oynamak zorunda olan İrlanda’nın karşısında top kaptığında gol için yüklenen bir Fransa’yı bulacaktır. İlk maçtaki taraftar desteğini burada bulamayacağından rahat bir oyun sergileyemeyip hata yapacaklarını ve Fransa’nin istediğini alacağını düşünüyorum.

Tüm bunların ışığında bence Fransa kendi sahasında da kazanır ve bence maç 2-0 biter.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Cevap

  1. Esref dedi ki:

    Mac fransa lehine gorunsede ilk mactaki 1-o lik skor yeterli olmayabilir … mac buyuk ihtimalle penaltilara gidebilir … yinede fransa alir diye dusunuyorum, yoksa fransa icin buyuk hayal kirikligi olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir