2010 Dünya Kupası Tahminleri – A, B, C, D Grupları

2010 Dünya Kupası Tahminleri - İngiltereBüyük bir heyecanla beklediğimiz 2010 Dünya Kupası’na çok az bir zaman kala takımları ve kupanın favorilerini incelemeye çalıştık. Bu bölümde A, B, C ve D gruplarına göz atacağız.

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Güney Afrika, Fransa, Uruguay ve Meksika’dan oluşan A grubu, cuma günü turnuvanın açılış maçı olan Güney Afrika-Meksika karşılaşması ile başlayacak. Carlos Alberto Parreira yönetimindeki Güney Afrika, ev sahibi olması ve Afrika kıtasında gerçekleştirilen ilk kupa olması sebebiyle turnuvada iyi bir sonuç almaya çalışacak. Ancak kadro kalitelerinin sınırlı olması ve göreceli olarak zor bir grupta bulunmaları, gruptan kalifiye olmaları yönünde zorlanacaklarını gösteriyor. Grubun favorisi Fransa ise son dünya kupasında gerçekleştirdiği, kimilerine göre sürpriz olan başarısını tekrarlayamaya çalışacak. Ancak hazırlık maçlarında aldıkları sonuçlar, Fransız halkının ve medyasının takımın ve özellikle teknik direktörleri Domenech’in üzerindeki baskısı, işlerinin bu kez hiç de kolay olmadığını gösteriyor. Grubun Fransa’dan sonraki plaseleri Uruguay ve Meksika ise favorinin ve ev sahibinin hata yapmalarını kollayacaklar. Uruguay yıldızı Forlan’ın sezon boyunca gösterdiği forma, Meksika ise göreve gelmesiyle birlikte daha iyi futbol sergilemeye başladıkları hocalarına güveniyor.

B grubunun en büyük favorisi ise turnuvanın da favorilerinden olan Arjantin. Elinde her mevkiden son derece kaliteli oyuncuları barındıran Latin Amerikalılar, dünya furbolunun efsane isimlerinden Maradona’nın önderliğinde kupayı üçüncü kez müzesine götürmeye çalışacak. En az çeyrek final oynacaklarını ve eğer Maradona oyuncu seçimlerinde, sürelerinde ve taktiksel planlarda çok belirgin hatalar yapmazsa finale kadar yükselip kupayı da kaldıracak kalitelerinin olduğunu düşünüyorum. Grubun diğer üç takımı ise futbol düzeyi olarak düşüteler ve ikinci turdan öteye geçmeleri oldukça zor görünüyor.

Yine tunuvanın favori takımlarından İngiltere’nin bulunduğu C grubunda ise, Britanyalılar gruptan kalifiye olma yönünde pek bir sıkıntı çekmeyecekler gibi görünüyor. Kurt hoca Capello’nun öğrencileri gereksiz kartlardan sakınır, sakatlık sorunlarıyla boğuşmaz ve kronik hale gelen penaltılarla elenme şanssızlığını yenebilirlerse, 1966 yılından bu yana süren kupa hasretlerine son verebilirler. Yıllar önce İngiltere’yi 1-0 yenerek dünya kupası tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imza atan ABD ise, bu defa Adalılar’dan sonra gruptan ikinci tura yükselme yolunda en şanslı aday olarak göze çarpıyor.

Michael Ballack’ın sakatlanmasıyla elindeki en büyük yıldızdan faydalanamayacak olan Almanlar, D grubunun en büyük favorisi. Her katıldıkları Dünya Kupası’nda en az çeyrek finale kadar yükselme başarısını gösteren takım, yetenek açısından diğer takımlardan kısıtlı görünen kadrosuyla ve Löw’ün taktiksel bilgi birikimiyle en azından aynı başarıyı sürdürmeye çalışacak. Ancak bu kez yarı final veya final oynamaları diğer yıllara göre daha zor görünüyor. D Grubu Almanlarla birlikte turnuvanın sürprize imza atabilecek takımlarından Sırbistan’ı da barındırıyor. Aralarında Krasic, Zigic, Pantelic, Kolarov ve Stankovic gibi yetenekli isimler bulunan, tecrübeli hoca Radormir Antic’in öğrencileri çeyrek veya yarı finalin kapılarını zorlamaya çalışacak.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir