Dünya Kupası 2014 Asya ve Okyanusya Elemeleri

2014 Dünya Kupası Asya ve Okyanusya Elemeleri.13 Ağustos 2010 tarihinde, henüz finallere katılacak takım sayısı belli olmamasına rağmen, AFC tarafından elemelerin 2010 elemeleri düzeniyle yapılmasının planlandığı duyuruldu. 3 Mart 2011’de yapılan açıklamada ise 2010’a göre bazı değişiklikler görüldü.

Buna göre Asya elemeleri iki turla başladı, bu turlardan galip çıkan takımlar 3. turda, 5 grupla yollarına devam ettiler ve bu turda galip gelen 10 takım da 2 gruba ayrıldı. Şimdi bu grupları inceleyelim.

Asya Elemeleri

A Grubu

Güney Kore, İran, Katar, Lübnan, Özbekistan

2002 Dünya Kupası’nda, milli takımımız ile üçüncülük maçına çıkan Güney Kore, 2006 Dünya Kupası’nda ise gruptan çıkamamıştı. 2010 Dünya Kupası’nda ise gruptan çıkan Güney Kore, son 16’da Uruguay’a elenmişti. Grubun diğer takımlarından İran, Asya’daki kupalarda başarı kazansa da, Dünya Kupası’nda henüz bir başarısı bulunmuyor. Katar, Lübnan ve Özbekistan da aynı şekilde, herhangi bir başarı kazanamamış takımlar Dünya Kupası’nda. Bu grubu Güney Kore kesinlikle lider tamamlar, İran ise 2. olarak Brezilya bileti alır. Katar ise üçüncü olarak play-off’a gider.

B Grubu

Japonya, Ürdün, Avustralya, Irak, Umman

Daha önce Dünya Kupası’ndaki gruplardan çıkmayı birçok defa başarmış olan Japonya, eleme grubunu lider olarak tamamlayacaktır. Asya’da başarıları olan Ürdün ise grup ikinciliği için Avustralya ile yarışacaktır. Avustralya, bu grupta ikinciliği alırsa şaşırmam. Irak ve Umman ise gruptan çıkamayacaktır. Özetle; grubun liderliğini Japonya, ikinciliği Avustralya, üçüncülüğü ise Ürdün alır diye düşünüyorum.

Okyanusya Elemeleri

Yeni Zelanda, Yeni Kaledonya, Solomon Adaları, Tahiti

Bu grubun birincisi direk olarak Brezilya’ya gidemeyecek, play-off oynayacak. Yeni Zelenda ve Solomon Adaları, Okyanusya Elemeleri 2. turda aynı grupta yer almıştı ve Yeni Zelenda lider olarak, Solomon Adaları da ikinci olarak çıkmıştı. 2. turda berabere kalan iki takım, 11 Eylül’de de karşılaşmışlar ve Yeni Zelenda bu maçı 6-1 kazanmıştı. Yeni Zelenda, grubun ilk maçında, şu an ikinci sırada bulunan Yeni Kaledonya ile de karşılaşmış ve bu mücadeleyi de 2-0 kazanmıştı. Grubun şu anki sıralaması, grubun nasıl sonuçlanacağı hakkında bir fikir veriyor aslında. Grubu Yeni Zelenda lider tamamlar ve play-off oynar.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir