2010 Dünya Kupası Kuraları Çekildi

2010 Dünya Kupası Kuraları ÇekildiGüney Afrika’da yapılacak olan 2010 Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan 32 takım Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde çekilen kuralar sonucunda belirlendi.

11 Haziran – 11 Temmuz arasında düzenlenecek olan kupada, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacaklar. Yapılacak elemelerle kupanın en iyi ilk dört takımı belirlenecek. Kupanın açılış maçı 11 Haziran 2010da Ellis Park Stadı’nda, ev sahibi Güney Afrika ile Meksika arasında gerçekleşecek.

2010 Dünya Kupası Kuraları Çekildi

İngiltere, ABD, Cezayir ve Slovenya’nın bulunduğu C Grubu en basit grup olarak nitelendirilirken, Brezilya, Kuzey Kore, Fildişi Sahili ve Portekiz’in bulunduğu grup ise ölüm grubu olarak adlandırıldı. Aynı zamanda Güney Afrika, Meksika, Uruguay ve Fransa’nın bulunduğu A grubu ve Almanya, Avustralya, Sırbistan ile Gana’nın bulunduğu D grubu da dikkat çekenlerden.

Kura çekimlerinin ardından kolay bir gruba düşen İspanya en düşük oranı verirken, Portekiz ile aynı grupta olan Brezilya onu takip etti.

A Grubu: Güney Afrika, Meksika, Uruguay, Fransa

Ev sahibi olan Güney Afrika’nın oldukça zorlanacağı bu grupta favori Sırbistanın ardından grupları 2. sırada bitiren ve elemelerde İrlanda’yı geçen Fransa. Uruguay ve Meksika ikincilik için yarışacak gibi görünüyor, ev sahibinin ise ikinci olabilmesi için üst düzey bir performans sergilemeleri gerekecek.

B Grubu: Arjantin, Nijerya, Güney Kore, Yunanistan

Grubun şüphesiz favorisi olan Arjantin’in hemen ardından bünyesinde pek çok yıldız barındıran Nijerya geliyor. Güney Kore de ikincilik için bir diğer aday.

C Grubu: İngiltere, ABD, Cezayir, Slovenya

En kolay grupta bulunan İngiltere ABD karşısında puan kaybetmediği takdirde grubu lider olarak tamamlayacaktır. İkinci olması beklenen ABD’ye tek tehdit ise elemelerde Rusya’yı geçerek gelen Slovenya.

D Grubu: Almanya, Avustralya, Sırbistan, Gana

Almanya’nın lider olması beklenen bu grupta, Avusturalya ise en başarısız takım gibi görünüyor. Muhtemelen ikincilik mücadelesi gruplarda Fransa’nın olduğu grubu lider bitiren Sırbistan ve Gana arasında olacak gibi görünüyor.

E Grubu: Hollanda, Danimarka, Japonya, Kamerun

Gruplarda 8de 8 yapan Hollanda’nın bu grubu da lider bitirmesinde bir engel yok gibi görünüyor. Eto’o’lu Kamerun ise Danimarka ve Japonya’yı geçerek ikinci olacaktır.

F Grubu: İtalya, Paraguay, Yeni Zelanda, Slovakya

Bir önceki Dünya Kupası’nın sahibi İtalya grup liderliğinde mutlak favori. Slovakya ve Paraguay ikincilik için savaşacak gibi görünüyor.

G Grubu: Brezilya, Kuzey Kore, Fildişi Sahili, Portekiz

Ölüm grubunda her şeye rağmen Brezilya lider olarak çıkacakmış gibi görünüyor. İkinci olarak da grubun diğer favorisi olan Portekiz bekleniyor ama Kuzey Kore ve Fildişi Sahili hesapları değiştirebilecek olan takımlar.

H Grubu: İspanya, İsviçre, Honduras, Şili

Grupları 10da 10 yaparak lider bitiren Avrupa Şampiyonu İspanya’nın grupları lider bitirmesine bir engel yok. Şili grubu ikinci bitirebilmek için İsviçre’yi geçmek zorunda.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir