ABD Gana Maç Tahmini 26 Haziran 2010

ABD Gana Maç Tahmini26 Haziran Cumartesi saat 21.30’da, C Grubu’nun lideri Amerika Birleşik Devletleri ile D Grubu’nu 2. sırada bitiren Gana, Dünya Kupası’nda çeyrek finale kalmak için mücadele edecekler.

Bu çeyrek finale çıkma mücadelesinde gruplarda oynadıkları maçlarla keyif veren iki takım ABD ve Gana karşı karşıya gelecek. ABD grupta 5 puanla lider olurken, Gana 4 puanla grubu 2. sırada tamamladı. Amerika 4 kez CONCACAF kazandı ve 1930 yılında Dünya Kupası’nda 3. oldu. Gana ise 4 kez Afrika Kupası kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri C Grubu’nda oynadığı maçlarda 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı ve 5 puan topladı. İngiltere de 5 puan toplamasına ve takımlar eşit avaraja sahip olmalarına rağmen ABD daha çok gol attığında grubu lider olarak tamamladı. İlk maçında İngiltere ile berabere kalan ABD, taraftarlarını da oldukça mutlu etmişti. 2. maçta ise Slovenya karşısında 2-0 geriye düşmüş olmasına rağmen maçı bırakmadı ve maçı 2-2’ye getirdi. Son maçını Cezayir ile oynayan ABD, 90+1’de Donovan’ın attığı golle maçı kazanmayı başardı. Bu gol Amerika’yı hem üst tura taşıdı, hem de grubun lideri yaptı.

Gana ise D Grubu’nda yaptığı maçların sonunda 1 galibiyet ve 1 beraberlik ile 4 puan topladı. Grubun lideri 6 puan toplayan Almanya olurken Avusturalya ve Gana grubu 4er puanla tamamlamalarına rağmen, Gana avarajı daha iyi olduğundan gruptan çıkmayı başaran takım oldu. Gana ilk maçında Sırbistan’ı 1-0 yenmesinin ardından Avusturalya ile 1-1 berabere kalarak 4 puana ulaştı. Gana son maçını Almanya ile oynadı ve maçtan 1-0 mağlup ayrılarak 4 puanda kaldı ama bu sırada oynanan ve 2-1 Avusturalya’nın galibiyeti ile sonuçlanan maçı Sırbistan’ın alması, turu onların geçmesi manasına gelecekti. Avusturalya ise maçı kazanmasına rağmen ilk maçta Almanya karşısında 4-0 mağlup olduğundan avaraj olarak Gana’ya uzak kalmıştı.

İki ülke arasında 2006 yılında oynanan maçta Gana 2-1 kazanan taraf olmuştu. Bence bu cumartesi gerçekten kıran kırana bir karşılaşma izleyeceğiz ve iki takım da mücadeleci futbol
oynadıklarından son dakikaya kadar heyecan devam edecek. Bence Amerika Birleşik Devletleri bu maçta gülen taraf olacaktır ve yeni 2-1lik bir skor ile bu sefer ABD’nin kazanması en kuvvetli ihtimal.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir