Portekiz Galler Maç Tahmini 6 Temmuz 2016

Portekiz Galler 6 Temmuz 2016 futbol bahisleri.EURO 2016’da ilk yarı final eşleşmesi belli oldu. Gruplardan sonra, turnuvanın favorilerine nazaran daha basit rakiplerle eşleşen Portekiz ve Galler, yarı finale kalma başarısı gösterdi ve içlerinden bir tanesi finale kalacak. Mücadele, 6 Temmuz 2016 Çarşamba günü, saat 22.00’da başlayacak ve Stade de Lyon’da oynanacak.

EURO 2016 serüveni en ilginç geçen takımlardan bir tanesi olan Portekiz, finale sadece bir adım uzakta. Cristiano Ronaldo, Luis Nani, Ricardo Quaresma gibi hücumculara; Renato Sanches, Andre Gomes, Joao Moutinho, Joao Mario, William Carvalho gibi oldukça kaliteli bir orta saha hattına sahipler. Turnuvada, genel olarak 4-3-1-2 dizilişi ile oynadılar. Ronaldo ve Nani forvette beraber oynarken, Quaresma genellikle sonradan oyuna girdi. Portekiz’in esas ilginçliği ise maç kazanamamasından geliyor. Yarı finale kadar, oynadıkları 5 maçın hiçbirinde, 90 dakikalık normal süreyi galip tamamlayamadılar. Grupta oynadıkları maçlarda Macaristan’la 3-3, Avusturya ile 0-0, İzlanda ile 1-1 berabere kaldılar. Son 16’da eşleştikleri Hırvatistan’ı, normal süresi 0-0 biten maçta, Quaresma’nın 117. dakikada attığı gol ile elediler ve çeyrek finalde Polonya’nın rakibi oldular. Bu maçın da normal süresi berabere bitti. Penaltı atışları sonucunda 5-3 kazanan Portekiz, galibiyet alamadan yarı finale kadar ulaşmış oldu. Bu seri ne kadar devam eder bilinmez ancak, Galler karşısında bu kadar şanslı olamayabilirler.

Galler, turnuvanın beklentileri aşan takımlarından bir tanesi. Kimse, onlardan yarı finale kalmalarını beklemiyordu ancak, fikstürün de verdiği avantajla, bu aşamaya kadar geldiler. Elbette bu başarılarını, fikstüre bağlamak takıma haksızlık olur. Gareth Bale’in önderliğindeki Galler, İngiltere, Slovakya ve Rusya’nın olduğu gruptan lider çıktı ve son 16’da Kuzey İrlanda’yı eledi. Çeyrek finalde Belçika karşısında, onlara fazla şans tanınmamış olsa da, müthiş bir oyun oynayıp yarı finali hak ettiler. Maçın yıldızı ise iyi oyununu 2 asist ile süsleyen, Arsenal’li Aaron Ramsey oldu. Hal Robson Kanu ise sezonu Reading ile Championship Ligi’nde geçirmişti. Sözleşmesi biten oyuncunun herhangi bir talibi yokken, turnuvadaki başarısı, onu istenen bir isim haline getirdi. Galler, bu seviyelere ilk kez çıkıyor ve buraya kadar gelmişken, bırakmaya niyetleri yok.

Portekiz, turnuvanın en antipati toplayan takımlarından bir tanesi oldu. Galibiyetsiz buralara gelmeleri de, bunda oldukça etkili oldu. Galler, son maçtaki performansı ile bir adım önde görünüyor.

Skor tahminim 1-2.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir