TSL 11. Hafta 09/10

TSL 11 HaftaGeçen haftanın en çok konuşulan konusu elbette Fenerbahçe-Galatasaray derbisiydi. Galatasaray’a karşı sahasında 9 yıldır her maçı kazanan Fenerbahçe, bu sene de 3-1’lik skorla sahadan galip ayrıldı.

Maçtan önce oyuncular arasında kavga çıktı, taraftarların attığı bir maddeyle 4. hakemin kafası yarıldı. Taraftarlar maç içinde sahaya pet su bardakları attı ve bunlardan biri Keita’nın kafasına isabet etti. Keita 74. dakikada Roberto Carlos’a yumruk atınca kırmızı kart gördü.

Dün PFDK cezaları açıkladı. Bilica ve Keita 3 maç ceza alırken Fenerbahçe’nin sahası 2 maç kapatıldı. Maçta Galatasaray taraftarlarının neden olduğu olaylar ve yapılan basın toplantısına oyuncu katılımı sağlanamamasından dolayı Galatasaray’a 20 bin TL para cezası verildi. Ayrıca dün Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, hakemlerin kararlarına karışmadıklarını açıklayarak tartışmalara yanıt verdi. Keita maçtan sonraki canlı yayında Carlos’tan özür diledi.

Bursaspor’da Sercan Yıldırım’ın sakatlığı sürüyor. Üç haftalık sakatlık dönemi ardından İstanbul Belediye maçında 20 dakika forma giyen Sercan’ın bu haftaki Antalya maçında forma giyemeyeceği açıklandı. Bu maçta Sercan’ın yanı sıra Eren ve Yenal da sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Ligde 22 puanla 2. sırada bulunan Bursaspor’un hocası Ertuğrul Sağlam, oyuncularının performansından memnun olduğunu, oyuncu eksikliklerinin sistemi etkilememesi gerektiğini ve kendilerinin de yavaş yavaş bu konuma geldiklerini söyledi.

Eskişehir’de Ümit Karan’ın iyileşmesi yüzleri güldürdü. Ümit’in ilk 11’de sahaya çıkacağı, sakat olan Youla’nın ise oynama ihtmalinin zayıf olduğu belirtildi. Ankaragücü ise Karşıyaka maçında sakatlanan Vassell’i, Beşiktaş maçına yetiştirmeye uğraşıyor. Dün çekilen beyin tomogrofisi temiz çıkan Vassell’in, Beşiktaş maçında forma giyip giymeyeceği ise maç saatinde belli olacak.

Kupada Manisa’ya elenen Kayserispor gözünü Fenerbahçe’ye dikti. Teknik direktör Tolunay Kafkas, ligde Gaziantep’in yaptığı gibi Fenerbahçe’yi evlerinde yeneceklerini söyledi. 9. haftada Fenerbahçe’yi yenerek galibiyet serisine son veren Gaziantep ligde Sivas mağlubiyetinin ardından Süper Lig’de 17. sırada bulunan Denizlispora 4-1 yenilince takımda moraller bozuldu. Geçen hafta Gençlerbirliği’ni yenen Diyarbakırspor, Gaziantep’i de yenerek seri yakalamak istiyor. Teknik direktör Ziya Doğan sıkıntıların geride kaldığını, takımına güvendiğini ve 3 puanı alacaklarını söyledi.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir