Dünya Kupası 2014 Kuzey ve Orta Amerika Elemeleri

2014 Dünya Kupası Kuzey ve Orta Amerika Elemeleri.Öncelikle, bu eleme grupları hakkında bilgi vermek gerekirse, şimdi gerçekleşen gruplarda yer alan ilk iki takım ve 3 grup olduğu için toplamda 6 takım bir üst grupta toplanacak.

Toplanan 6 takım, lig usulü bir turnuva yapacak ve bunun sonucunda, ilk 3 doğrudan Brezilya 2014’te yer alma hakkı elde edecek. Dördüncü olan ise diğer üç konfederasyondan gelen (Asya, Güney Amerika ve Okyanusya) takımlar ile kura sonucu eşleşecek ve oynanacak olan maçlar sonucunda Brezilya yolcuları tamamlanacak.

6 hafta süren, 3. tur grup elemelerinde ilk 4 hafta geçti ve B grubunda yer alan Meksika dışında diğer 5 takım hala belirlenemedi. Bu yüzden kalan maçların büyük çekişme içinde geçeceği öngörüsünde bulunmak hiç de zor değil.

Şimdi de grupların analizine geçelim

A Grubu

Amerika Birleşik Devletleri, Guatemala, Jamaika, Antigua ve Barbuda

Bu grupta A.B.D, Guatemala ve Jamaika 7’şer puanla, ancak averaj farkıyla sıralanıyor. Son iki haftaya girildiğinde, bu üçlüden birisi, bir üst tura çıkamayacak. Bu takımın da Guatemala olacağı görüşündeyim. Çünkü son iki maçını A.B.D ve Jamaika ile oynayacak. Diğer iki takım da grubun en zayıf halkası olan Antigua ve Barbuda ile oynayacak. Bu durumda Guatemala’nın puan kaybı ihtimali daha yüksek gözüküyor. Özetle, gruptan A.B.D ve Jamaika’nın çıkmasını bekliyorum.

B Grubu

Meksika, El Salvador, Kosta Rika, Guyana

Bu grupta Meksika, ilk 4 maçında 4 galibiyet alarak, hem gruptan çıkmayı hem de birinciliği garantiledi. Ardından gelen El Salvador, Kosta Rika, Guyana’nın da çıkma ihtimali var. El Salvador 5, Kosta Rika 4 ve Guyana 1 puanda. 4 maçında sadece 1 beraberlik alan Guyana’nın, bu saatten sonra 2 galibiyet alması biraz hayalcilik gibi gözükse de olmayacak bir şey değil, ancak kalan bütün maçlarını kazansa bile gruptan çıkamayabilir. Bunun yanında, El Salvador ve Kosta Rika arasındaki maç, gruptan çıkacak takımı belirleyecektir. Bu maçta, El Salvador’u favori görüyorum. Bu maçı kazanırsa, grupta (Meksika’dan sonra) evinde galibiyet alan ilk takım olacak. Bu da, Meksika’nın diğer takımlardan ne kadar önde olduğunun bir diğer göstergesi. Kısaca, Meksika’nın ardından gruptan çıkacak takım, muhtemelen son maçların son dakikalarında belli olacak. Ben yine de şansımı El Salvador’dan yana kullanırım.

C Grubu

Panama, Honduras, Kanada, Küba

Bu grupta Panama 9, Honduras ve Kanada 7’şer puanda çıkmak için yarışırken, Küba ise puansız bir şekilde, grubun son sırasında, turnuvanın bitmesini bekliyor. Bu grup da, aynı A grubu gibi. Honduras hem Kanada hem de Panama ile karşılaşacağı için bir adım geride gözüküyor. Çünkü Kanada’nın ve Panama’nın Küba karşısında çıkacakları maçlarda galibiyete yakın olduklarını düşünürsek, oradan gelecek olan puanlar bu iki takımı avantajlı konuma getirir. Honduras ise biraz daha zorlu iki hafta geçirecek, ancak bu maçlardan Panama karşısında 1 puan ve Kanada karşısında da 3 puan çıkaracağını düşünüyorum. Bu durumları göz önünde bulundurursak Panama ile Honduras’ın gruptan yükselmesini bekliyorum

Özetle

A Grubundan A.B.D ve Jamaika, B Grubundan Meksika ve El Salvador, C grubundan da Panama ve Honduras’ın bir üst gruba çıkıp Brezilya 2014 için gerekli biletleri kapmaya çalışacaklar. Henüz konuşmak için çok erken, ancak fikrimi sorarsanız, bu gruptan da A.B.D, Meksika ve Honduras’ın doğrudan Brezilya’ya giden ekipler, Jamaika ise play-off oynayacak ekip olabilir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir