Antalyaspor 2 Galatasaray 3 Maç Özeti 11 Aralık 2009

Antalyaspor 2 Galatasaray 3 Maç ÖzetiTurkcell Super Lig’de 16. haftanın açılış maçında Antalyaspor, Galatasaray’ı Antalya Atatürk Stadyum’unda konuk etti.

7. dakikada Orhan Ak ile öne geçen Antalyaspor 21’de Jedinak ile farkı 2ye çıkardı. 30’da Keita, 64’te Elano ve 67’de Kewell ile 3 gol bulan Galatasaray, 2-0 mağlubiyetten durumu 3-2ye getirerek 3 puanı aldı ve maç fazlasıyla lider konuma geldi.

Son 3 haftada sadece 2 puan alabilen Galatasaray, bu galibiyet ile iyileşme sürecine girdi. Takımlar sahaya şu 11lerle çıktılar:

Antalyaspor: Ömer, Kerim, Yalçın, Orhan Ak, Şenol, Ali Zitouni, Jedinak, Ertuğrul (Gürhan dk. 59), Sedat (Hakan dk. 80), Necati (Korhan dk. 81), Djieouha

Galatasaray: Leo Franco, Uğur (Nonda dk. 69 ), Hakan Balta, Servet, Caner, Barış, Mehmet Topal, Keita (Aydın dk. 75), Elano, Arda (Ayhan dk. 86), Kewell

Maçtaki önemli dakikalar:

7. dakikada Sedat sol kanattan serbest vuruşu kullandı. Ofsayt taktiği uygulamak isteyen Galatasaray başarılı olamadı ve savunmanın arkasına sarkan eski Galatasaray oyuncusu Orhan Ak harika bir kafa vuruşuyla topu Galatasaray ağlarına gönderdi ve Antalyaspor 1-0 öne geçti.

19. dakikada Elano sağ kanatta hareketlenen Keita’nın koşu yoluna çok güzel bir pas attı. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Keita içeri yerden ortaladı ama defans Kewell’ın topa vurmasına izin vermedi.

20. dakikada Orhan Ak savunmanın arkasına sarkan Djieouha’ya harika bir pas gönderdi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Djieouha sert vurdu, Leo Franco çok güzel bir kurtarış yaptı, ardından direkten dışarı çıktı.

21. dakikada sol kanattan köşe vuruşunu paslaşarak kullanandılar ve ardından içeri ortalanan topla arka direkte buluşan Jedinak’ın kafa vuruşuyla Antalyaspor 2-0 öne geçti.

28. dakikada Arda ceza sahası sol çaprazından ortaladı, Barış’ın kafa vuruşu Ömer’de kaldı.

30. dakikada Kewell, Elano’nun pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluştu. Kewell’ın direkten dönen sert şutunu Keita göğsüyle kontrol etmeye çalıştı ve ardından havalanan topa kafayla vurdu ve farkı bire indirdi. 2-1

61. dakikada Arda ceza sahası içine ortaladı, Keita’nın dokunamadığı top dışarı gitti.

62. dakikada sağ kanatta topla buluşan Ali Zitouni ceza sahası içine ortaladı, Necati boş pozisyonda kafayı vurdu ama top direkten döndü ve ardından Leo Franco topu uzaklaştırdı.

64. dakikada Arda’nın pasında Kewell topu arkadan gelen Elano’ya bıraktı. Elano rakibini geçip ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Elano yerden vurdu ve Galatasaray beraberliği yakaladı. 2-2

67. dakikada Keita sağ kanatta peşinde iki oyuncuyu da sürükleyerek ilerledi ve çizgi üzerinde ceza sahasına girip topu içeride bekleyen Kewell’a gönderdi. Kewell’ın topu ağlara gönderdi ve Galatasaray maçta ilk kez öne geçti. 2-3

72. dakikada Sedat’ın ortasına Necati kafayı vurdu ama top direkten döndü ve ardından Leo Franco’nun ayağına çarpan top uzaklaştı.

90+2. dakikada savunanın arkasına atılan uzun pasta Jerdinak gelişine aşırtma bir vuruş denedi ama top üstten dışarı çıktı.

Maç 2-3 sona erdi.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir