Avrupa’da Bu Hafta

Alex Ferguson 2009Hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde oynanan AC Milan – Real Madrid maçı Benzema ve Ronaldinho’nun golleriyle 1-1 sonuçlandı. İspanya’da 2-3 Milan’ın galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından 2 takım da burada kazanmak için oynadı ama maç beraberlikle sonuçlandı.

Sezon başında Lyon’dan transfer edilen Benzema, Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde ilk golünü atarak, 1956 yılından bu yana, San Siro’da gol atabilen ilk futbolcu oldu. Grupta aynı puana sahip olan takımlardan Milan, evindeki yenilmezlik serisini sürdürdü ve İspanya’da aldığı galibiyetle olası puan eşitliğinde rakibinin önünde yer alacak.

Nou Camp’ta Barcelona’yı yenmeyi başaran Rubin Kazan, kendi evinde de Barcelona ile golsüz berabere kalarak yine şaşırttı. Bu sonuçla 2 takım da 5er puanla zirveyi paylaşırken, Rubin Kazan olası puan eşitliği durumunda avantajlı duruma geçti.

Sakatlığı 1 ay daha sürecek ve 7 maç kaçıacak olan Ronaldo’nun Portekiz teknik direktörü tarafından 14 ve 18 Kasım’da yapılacak maçların kadrosuna dahil edilmek istenmesi gerilime neden oldu. Ronaldo’nun 29 Kasım’da oynanacak Barcelona maçında da yer alamayacaği söyleniyor.

Gerard’ın sakatlığı nedeniyle Liverpool ayağa kalkamıyor. Premier Lig’deki son 4 maçın 3’ünden mağlup ayrılan Liverpool, Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarından sadece 1ini kazanbildi.

Fiorentina – Debrecen maçında sakatlanan Adrian Mutu’nun sağ diz menüsküsünde meydana gelen yırtıktan dolayı ameliyat edeceği bildirildi.

Bu haftasonu ise 4 büyük maç bizi bekliyor:

Bugün Allianz Arena’da ligde 4. sırada bulunan Shalke 04 ile 6. sırada bulunan Bayern Münih karşı karşıya gelecek. Yaptığı büyük transferlere rağmen kötü bir performans sergileyen ve ligde 6. sırada bulunan Bayern Münih’in teknik direktörü Van Gaal için bu maç oldukça önemli. Ligde alınan başarısız sonuçlarla hedef haline gelen Hollandali hoca bu kötü gidişe dur demek zorunda.

Bu akşam Türkiye’nin büyük takımlarından Beşiktaş ve Trabzonspor karşı karşıya geliyor. Saat 20.00’de Avni Aker’de oynanacak maçta, şampiyonluk yarısında geriye düşen iki takım da kazanmak istediğinden çekişmeli bir maç bizleri bekliyor.

Yarın İtalya Serie A’da başarılı bir form sergileyen ve son beş maçını galibiyetle sonuçlandıran Inter ve son 5 maçında 3 mağlubiyet ve 2 galibiyet alarak oldukça başarısız giden Roma, Giuseppe Meazza’da kozlarını paylaşacak. Lig’de lider olan Inter’in 2. Juventus ile arasında 7 puan fark var ve bu maçı da alarak farkı arttırmayı hedefliyor. Roma’da ise Totti’nin sakat olması işleri hepten zorlaştırıyor.

İngiltere’de ise çok büyük bir maç bizleri bekliyor. Lider Chelsea ile 2. sırada bulunan Manchester United Stamford Bridge’de karşı karşıya geliyor. İki takımın yaptığı son maç 2-2 sonuçlanmış, penaltılara giden maçı Chelse’a kazanmıştı. Geçen sene Stamford Bridge’de berabere kalmayı başaran Manchester United kendi evinde de 3-0 kazanmış ve o sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir