Fenerbahçe 2 Eskişehirspor 0 Maç Özeti 1 Mayıs 2010

Fenerbahçe Eskişehirspor Maç ÖzetiŞükrü Saraçoğlu’nda Fenerbahçe’nin konuğu olan Eskişehirspor, Alex’in 13 ve Özer’in 23’teki golleriyle maçtan 2-0 mağlup ayrıldı. 4 yıldır frikik golü atamayan Alex bu maçta şık bir frikik golü atarak taraftarları sevindirdi.

Bursaspor’un da galip geldiği haftada Fenerbahçe 1 puan farkla liderliğini sürdürdü ve Şampiyonlar Ligi’ni garantiledi. Bursaspor gelecek hafta otomatik olarak 3 puan alacağından şampiyonluk hesapları son haftaya kalacak. Fenerbahçe ise haftaya deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Alex, Güiza

Eskişehirspor: Ivesa, Koray, El Saka, Sezgin, Nadarevic, Doğa, Erkan, Bülent Ertuğrul, Sezer, Adem Sarı, Ümit Karan

Maçtaki önemli dakikalar:

13. dakikada ceza sahası önünde Alex’e yapılan faul sonrası Fenerbahçe serbest vuruş kazandı. Kaleyi karşıdan gören bir noktadan Alex topu kalecinin kapatması gereken yöne gönderdi, ters ayakta yakalanan Ivesa ise ancak golü izleyebildi. 1-0

21. dakikada Sezer’in uzun mesafeli pasında Andre Santos’u aşan topu ceza sahası içinde Koray kontrol etti. Sezer’in dar açıdan şutu yan ağlarda kaldı.

23. dakikada Özer, Selçuk ile yaptığı verkaç sonrası ceza alanında topla buluştu. Rakibini şık bir hareketle geçen Özer’in şutu defansa da çarparak yükseldi. Kaleci Ivesa’nın karşılayamadığı top 2. kez ağlarla buluştu. 2-0

34. dakikada Özer ceza sahası önündeki Alex’e topu verip hareketlendi ama Alex kaleye vurdu. Köşeye giden topu Ivesa dışarı gönderdi.

35. dakikada Özer sağ çaprazdan ceza sahasına girdi, sert vurdu ama top Ivesa’nın kucağında kaldı.

38. dakikada Fenerbahçe’nin, Eskişehirspor ceza alanı önünde yaptığı harika pasların ardından boşta kalan Mehmet Topuz’un şutuna Ivesa müdahale etti.

47. dakikada Selçuk ceza alanı önünden sol ayağıyla sert vurdu ama Ivesa topu kontrol etti.

52. dakikada Alex, Özer’e harika bir ara pas verdi. Sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Özer’in vuruşunda Ivesa gole izin vermedi.

74. dakikada iki rakibinin arasından sıyrılan Emre, topu ceza sahası önündeki Alex’le buluşturdu. Alex topu çekip sol ayağının içiyle köşeye doğru göndermek istedi ama direğin içine çarpan top ağlarla buluşmadı.

88. dakikada Fenerbahçe’nin ceza sahası içerisinde kazandığı çift vuruşta Mehmet Topuz’un şutu defanstan döndü.

Maç 2-0 sona erdi.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir