Chelsea Arsenal Maç Tahmini 6 Ağustos 2017

Chelsea Arsenal 6 Ağustos 2017 futbol bahisleri.Premier Lig şampiyonu Chelsea’nin FA Kupası finalinde mağlup olduğu Arsenal ile karşılaşacağı Community Shield, 6 Ağustos Pazar günü Wembley’de oynanacak ve 16.00’da başlayacak.

Geçtiğimiz sezon, Antonio Conte yönetiminde kötü başlayan Chelsea, kısa bir süre içerisinde, Conte’nin alıştığı sistem olan 3-4-3’e dönerek kendini bulmuştu. İmrendiren bir performans sergileyerek üst üste 13 galibiyet birden alan Chelsea, Manchester United, Manchester City, Everton, Tottenham gibi önemli rakiplerini bu haftalarda mağlup etmişti. Bu harika performanslarını, sezonun geri kalanında tam olarak sürdüremeyen Chelsea, buna rağmen oldukça başarılı bir şekilde sezonun sonunu getirerek 93 puanla sezonu tamamlamıştı. 2004-2005 sezonunda aldıkları şampiyonlukta topladıkları 95 puana yaklaşan Chelsea, Avrupa kupalarında yer almamasına rağmen, taraftarını oldukça mutlu eden bir sezon geçirdi. 20 milyon Euro’ya Juventus’un yolunu tutan Juan Cuadrado ve 11.5 milyon Euro’ya gönderdikleri Asmir Begovic’in yanı sıra; Christian Atsu, Nathan Ake ve Nathaniel Chalobah gibi genç oyuncularla da yollarını ayırdılar. Ancak bu sezon Chelsea’den en beklenmedik şekilde ayrılan futbolcu, 44 milyon Euro karşılığında Manchester United’a transfer olan Nemanja Matic oldu. Transferin ilk gününde, Manchester City’den Willy Caballero’yu kadrosuna katan Chelsea, 38 milyon Euro’ya Roma’dan Antonio Rüdiger’i, 40 milyon Euro karşılığında Tiemoue Bakayoko’yu ve 80 milyon Euro karşılığında Alvaro Morata’yı transfer etti.

Geçtiğimiz sezon boyunca yankılanan “Arsene Wenger istifa” sesleri, artık dinmiş görünüyor. Şampiyonlar Ligi’nde yine Bayern Münih’e farklı yenilerek elenen Arsenal, İngiltere Lig Kupası’nda çeyrek finalde Southampton’a elenmişti. Ancak Arsene Wenger’e gelen tepkinin asıl nedeni, Premier Lig’de sergilenen performanstı. Lige kötü bir başlangıç yapan Arsenal, ilk maçta, kendi sahasında Liverpool’a 4-3 mağlup olmuştu. Sonraki 14 maçta mağlup olmayan Arsenal, ligin 2. yarısında yaşadığı büyük düşüşle, sezonu 5. sırada tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezonu Roma’da kiralık olarak geçiren Wojciech Szczesny’i 12.2 milyon Euro karşılığında Juventus’a gönderen Arsenal, Sead Kolasinac’ı transferin ilk gününde kadrosuna katmıştı. Arsenal’in büyük transferi ise geçtiğimiz sezon adından çokça söz ettiren Alexandre Lacazette oldu. 53 milyon Euro karşılığında takıma katılan Lacazette, Arsenal’e gol yollarında büyük katkı sağlayacaktır.

Chelsea, FA Kupası’nı kaptırdığı rakibini, 2 hafta önce oynanan hazırlık maçında 3-0 mağlup etmişti. Bu maçtan da Chelsea’nin galip ayrılarak kupayı kaldırmasını bekliyorum.

Skor tahminim 2-0.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir