Arsenal Barcelona Maç Tahmini 23 Şubat 2016

Arsenal Barcelona 23 Şubat 2016 futbol tahminleri.Şampiyonlar Ligi’nin kura şansı en düşük takımlarından olan Arsenal, son 16 turunda Barcelona’yı konuk ediyor. Heyecan dolu geçmesi beklenen mücadele, 23 Şubat 2016 Salı günü, saat 21.45’te başlayacak ve Emirates Stadyumu’nda oynanacak.

Son oynadıkları lig maçında, lider Leicester City karşısında 1-0 yenik duruma düşmelerine rağmen, mücadele etmeyi bırakmayıp, son dakikalarda Welbeck’in attığı golle, bu kritik maçı 2-1 kazanan Arsenal, liderle puan farkının da sekize çıkmasını engellemiş oldu. Şu an ligde, liderin sadece 2 puan arkasındalar ve oynanmayı bekleyen 12 maçları daha var. Sakatlıktan dönen Welbeck, sahalara golle merhaba derken, Mesut Özil’in parmak ısırtan performansı ise devam ediyor. Premier Lig’de asist rekoru kırmaya giden Mesut, dünyanın da en çok gol pozisyonu yaratan oyuncusu konumunda. Ligde son golünü, 17 Ekim’de atan Alexis Sanchez ise şu sıralar bir düşüş içerisinde ve taraftar, bir an önce onu toparlanmış bulmayı umuyor. Londra temsilcisi, ligde şampiyonluğa bu sezon oldukça yaklaştı, zihnen daha çok oraya konsantre durumdalar ve güçlü rakipleri karşısında, şanslarının bir hayli az olduğu söylenebilir.

Son derece yaratıcı oyuncularla kurulmuş bir orta saha ve kendi pozisyonlarında, neredeyse dünyanın en iyileri olan 3 tane hücum oyuncusunu kadrolarında bulunduruyorlar. Messi, Suarez ve Neymar’ın bu sezonki performansları, onların birçok kişi tarafından dünya tarihinin en iyi üçlüsü olarak anılmasına neden oldu. Öyle ki, istatistiklere bakınca da, üç oyuncu bu sezon toplamda 80 gol atıp, 41 de asist yaptılar. Daha sezonun ikinci yarısının başında ulaştıkları bu 80 gol, tüm dünyada birçok takımın sezonun tümünde ulaşamadığı bir sayı. Liglerinde de, son 14 haftaya girilirken, en yakın takipçileri Atletico Madrid’in 6 puan önündeler ve rahat bir şekilde liderliklerini sürdürüyorlar. Celta Vigo’yu 6-1 mağlup ettikleri maçta, paslaşarak kullandıkları penaltı ile Barcelona’nın efsanelerinden, total futbolun kurucusu olarak kabul edilen Johan Cruyff’a da bir selam gönderdiler. Son lig maçlarında ise Sporting Gijon’u deplasmanda 3-1 ile geçmeyi başardılar.

İki takım da çok kaliteli oyunculardan oluşuyor olsa da, Barcelona’nın favori olarak sahaya çıkmadığı bir maç yok.

Skor tahminim 0-2.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir