Dünya Kupası 2014 Tahminleri

Dünya Kupası 2014 Tahminleri.Haziran ayının 12’sinde Brezilya – Hırvatistan maçı ile başlayacak olan 2014 Dünya Kupası’nda yer alacak pek çok takım şu anda hazırlık karşılaşmaları oynayarak, kendilerini kupaya hazır hale getirmeye çalışıyorlar. Elbette her takımın performansını buna dayanarak kestirmek zor olacak, ancak bana göre en olası sonuçlarla kazananı tahmin etmeye çalışacağım.

A Grubu’nu Brezilya’nın 1. olarak tamamlaması beklenen sonuç ve Meksika’nın da grubu 2. tamamlamasını bekliyorum. B Grubu’nda ise son 2 kez Avrupa Şampiyonası’nı kazanan ve son Dünya Kupası’nı da alan İspanya 1. tamamlayacaktır. Hollanda’nın da gruptan 2. olarak ayrılmasını bekliyorum. C Grubu, turnuvanın en dengeli gruplarından biri olarak görünüyor, ancak Kolombiya diğer takımlardan yıldızlarıyla öne çıkıyor ve bence grubu 1. tamamlayacaklar. 2. ise muhtemelen Fildişi Sahili olacak. Turnuva’nın en zorlu grubu olan D Grubu’nda ise Uruguay’ın 1. olabileceğini düşünüyorum. Bu durumda 2. takım da İtalya olacaktır. E Grubu’nda Fransa’nın 1. ve Ekvador’un da 2. olmasını bekliyorum. F Grubu’nda Arjantin rahatlıkla 1. olacaktır, Bosna-Hersek’i de 2.’liğe daha yakın görüyorum. G Grubu’nda kimlerin çıkacağı zaten belli, ben 2006 Dünya Kupası’ndan beri her kupada en azından yarı finale kadar yükselmiş olan Almanya’nın 1. bitirmesini bekliyorum ve Portekiz de 2. olacaktır. H Grubu’nda ise Belçika’nın 1. Rusya’nın da 2. olacağını düşünüyorum.

İkinci Tur mücadelelerinde ise, beklentim Brezilya’nın Hollanda’yı elemesi. İspanya – Meksika karşılaşmasından bir üst tura çıkan taraf da İspanya olacaktır. İtalya’nın Kolombiya’yı yenerek Çeyrek Final’e kalmasını bekliyorum. Uruguay da Fildişi Sahili karşısında zorlanmayacaktır. Fransa da aynı şekilde Bosna-Hersek’i rahat geçecektir. Arjantin, Ekvador’u elerken, Almanya da Rusya’yı yenecektir. Portekiz zor da olsa Belçika’yı geçerek Çeyrek Final’e adını yazdıracaktır.

Çeyrek Final’de ise ev sahibi Brezilya’nın İtalya’yı eleyeceğini düşünüyorum. İspanya da Uruguay’ı eleyecek güce sahip, ancak zor bir maç olacağını düşünüyorum. Fransa – Almanya karşılaşmasının galibi Almanya olacaktır. Arjantin – Portekiz karşılaşması da, dünya yıldızları Messi ve Ronaldo için önemli bir karşılaşma, ama ben takım olarak daha güçlü olan Arjantin’in turu geçeceğini düşünüyorum.

Yarı Final’de ev sahibi Brezilya oldukça zorlanacaktır ve ben Almanya’nın onları yenerek Final’e kalmasını bekliyorum. İspanya – Arjantin maçının galibinin de Arjantin olmasını bekliyorum.

Bu tahminime göre Messi kupaya oldukça yaklaşıyor, ancak Almanya’nın kupaya uzanmasını bekliyorum.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir