Barcelona-Real Madrid El Clásico 29 Kasım 2009

Barcelona - Real Madrid Futbol Tahminleri29 Kasım Pazar günü zaman duracak ve herkes El Clásico’ya Barcelona – Real Madrid maçına kilitlenecek. Dünyanın en önemli maçlarından biri olan El Clásico’nun yanında derbiler bile önemsiz kalıyor.

Bu maç bir şehrin iki büyük takımının değil İspanya’nın iki rakip bölgesi Katalonya ve Madrid’in takımlarının kapışması. Farklı kültür, farklı insanlar ama rekabet her zamanki gibi büyük.

1902de Barcelona’nın 3-1lik galibiyetiyle başlayan çekişme uzun zamandir en çok izlenen futbol mücadelelerinden biri. Takımların en son karşılaşması bu yıl 2 Mayıs’ta Santiago Bernabéu Stadyumu’nda olmuş ve Barcelona 6-2lik skorla kazanarak Real Madrid’i çimlere gömmüştü.

Son yıllarda Barcelona’nın inanılmaz takım oyununa, yaptığı pahalı transferlerle karşı koymayı deneyen Real Madrid pek de başarılı olamıyor. Geçen sezon İspanya Ligi ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan, İspanya Kupası ve Super Kupayı kazanan Barcelona adeta durmak bilmiyor. Güzel oyununu kupalarla taçlandıran Barcelona’nın geçen sezon hezimete uğrattığı Real Madrid’ten çekinmesi için hiç bir sebep yok.

Bu sezon kadrosuna Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso, Raúl Albiol, Álvaro Arbeloa gibi büyük oyuncuları katan Real Madrid hala mutluluğa ulaşabilmiş değil. Takımda hala takım oyununun oynanmaması ve istikrarin olmaması herkesi rahatsız ediyor. Ronaldo’nun sakatlığından dolayı sahalardan uzak kalması takımı etkiledi ve dönüşünde herkesin umutları ona bağlamasına neden oldu. Hafta içi oynanan Zürih macında son 15 dakikada oyunda olan Ronaldo, şüphesiz El Clásico’de Real Madrid’in en büyük kozu. Ligde 1 mağlubiyet, 1 beraberliği bulunan Real Madrid ligde lider durumda, ama hemen arkasında olan Barcelona bu haftasonu onlardan liderliği kapabilir.

Kadrosuna Samuel Eto’o ve bir miktar ücret karşılığı İnter’den Zlatan Ibrahimović’i katan Barcelona’da ise pek bir değişiklik yok. Kadroda her bir oyuncu makinanın dişlileri gibi takır takir işleyen bir mekanizma oluşturuyor ve bir orkestra gibi izleyenlere zevk veriyor. Her takımı er ya da geç teslim alabilecek güzellikte yaptıkları paslaşmalar onlara istediklrtini alma gücünü veriyor. Bu sezon ligde hiç mağlubiyeti tatmayan Barcelona, aldiği 3 beraberliklele lider Real Madrid’in 1 puan gerisinde.

Bir yanda zaten uyumu yakalamış olan Barcelona, bir yanda ise kadrosuna büyük paralar harcamasına rağmen hala huzur bulamayan Real Madrid. Aslına bakılırsa kimin kazanacağını kestirmek çok da zor gibi görünmüyor ama bu tür maçlardan önce büyük konuşmak her zaman risklidir. Her şeye rağmen ben Barcelona’nın durmayacağını ve bu macı 3-1 kazanacağını düşünüyorum.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir