Man United 0 Beşiktaş 1 Maç Özeti 25 Kasım 2009

Manchester United 0 Beşiktaş 1 Maç ÖzetleriŞampiyonlar Ligi 5. hafta maçında Manchester United’ı İngiltere’de 1-0 yenen Beşiktaş bu organizasyonda ikinci deplasman galibiyetini almış oldu. Daha önce yine bir İngiliz takımı Chelsea’yi deplasmanda 2-0 yenen Beşiktaş bu sefer de Manchester’ı mağlup etti.

Tello’nun yaklaşık 25 metreden attığı güzel golle öne geçen Beşiktaş, yedek ağırlıklı bir kadroyla sahada olan Manchester’ın ataklarına Rüştü dur deyince maçtan 1-0 galip ayrılmayı başardı.

Takımlar sahaya şu 11lerle çıktılar:

Manchester United: Ben Foster, Gary Neville, Nemanja Vidic, Wes Brown, Rafael (Patrice Evra dk. 74), Gabriel Obertan, Darron Gibson (Michael Carrick dk. 74), Anderson, Ji-Sung Park (Michael Owen dk. 69), Danny Welbeck, Federico Macheda

Besiktas: Rüştü Reçber, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman (Erhan Güven dk. 67), Matteo Ferrari, İbrahim Üzülmez, Michael Fink, Fabian Ernst, Ekrem Dağ, İsmail Köybasi, Rodrigo Tello (Uğur İnceman dk. 75), Bobo (Batuhan Karadeniz dk. 84)

Maçtaki önemli dakikalar:

7. dakikada Ji-sung Park’ın ceza sahası dışından şutunu Rüştü sektirdi ama seken topa hamle yapan Macheda ofsaytteydi.

9. dakikada Tello’nun pasıyla topla buluşan Fink rakibini geçti ve sert vurdu ancak top kaleci Foster’in üzerine gitti.

18. dakikada Macheda’nın ceza sahası dışından sol ayağıyla şutu direk dibinden dışarıya gitti.

20. dakikada İsmail Köybaşı kanat değiştirdi ve topu Tello’ya gönderdi. Tello’nun uzaktan güzel şutu defansa çarparak ağlara gitti. 0-1

30. dakikada Welbeck’in pasıyla çaprazda Rüştü ile karşı karşıya kalan Obertan’ın şutunda Rüştü topu kurtarmayı başardı.

41. dakikada Tello’dan gelen pası Bobo topukla Fink’e bıraktı. Fink müsait pozisyonda yerden vurdu. Top direkten dışarı gitti.

51. dakikada Bobo’nun sol çaprazdan attığı şut üstten auta gitti.

55. dakikada Tello’nun ceza sahası önünden kullandığı serbest vuruşta top farkla üstten dışarı gitti.

61. dakikada attığı çalımlarla ceza sahası önüne kadar gelen Obertan’ın sol ayağıyla yerden vuruşunu Rüştü parmaklarının ucuyla kornere çıkardı.

70. dakikada Gibson’ın ceza sahasının hemen dışından kullandığı serbest vuruşta top Rüştü’nün kucağında kaldı.

90+3. dakikada Anderson’ın ceza sahası içinde yaptığı ortaya Macheda kafayı vurdu, Rüştü harika bir kurtarış yaparak topu kornere gönderdi.

90+4. dakikada köşe vuruşundan gelen ortada Obertan kafayı vurdu, Rüştü muhteşem bir kurtarış yaparak mutlak golü engelledi.

Maç 0-1 sona erdi.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir