Spor Toto Süper Lig’de Son Durum

Spor Toto Süper Lig'de Son DurumGeçen senenin şampiyonu Bursaspor hala formda. Oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Bursaspor, bir maç eksiğiyle ligin zirvesinde bulunuyor. Geçen seneki performansından çok uzakta olan Eskişehirspor ise dibe vurmuş durumda, 3 puanla 17. sırada yer alıyor.

Süper Kupa’da Trabzonspor’a 3-0 yenerek taraftarlarını üzen Bursaspor, lige çok iyi bir başlangıç yaptı. İlk 5 maçında 5 galibiyete ulaşan Bursaspor, bu hafta oynadığı Büyükşehir Belediyespor deplasmanında gol bulamayınca 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Aynı zamanda bir maç eksiğe rağmen ilk sırada bulunan Bursaspor, yine şampiyonluğun en güçlü adaylarından.

Oynadığı güzel oyunla büyük beğeni toplayan Trabzonspor, şu anda Kayserispor ile birlikte liderin hemen arkasında. 2. haftada, geçen senenin son maçında şampiyonluktan ettiği Fenerbahçe’yi yine üzmeyi başaran Trabzonspor, bu maçtan 3-2 galip ayrılmıştı. Trabzonspor, geçen hafta da Beşiktaş’ı konuk etti ve bu maçı da 1-0 kazanarak, kendi sahasında oynadığı iki önemli karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.

Bu ligi güzel kılan bu iki takımın yanında, bu sezon beklentileri karşılayamayan takımlara da göz atmakta fayda var. Galatasaray, bu sezon yaptığı büyük transferlere rağmen, hala iyi bir oyun ortaya koyamıyor. Misimovic’ten yana çok umutlu olan Galatasaray, bu futbolcudan bir türlü istediği verimi alamıyor. Elano’nun formsuzluğu ve Arda’nın sakatlığı da buna eklenince, Galatasaray’da büyük sıkıntılar ortaya çıkıyor.

Geçen sene ilk haftalarda Yılmaz Vural’ın gelmesiyle iyi bir çıkış yakalayan Kasımpaşa, sonradan tekrar bir düşüş dönemi geçirerek, ligi 12. sırada tamamlamıştı. Bu sene ise durum çok daha kötü. Her ne kadar ilk 6 haftadan ligin devamında neler olacağını tahmin edemeyecek olsak da (Kasımpaşa geçen sezon ilk 6 maçında mağlup olmuştu.), sadece ilk 2 maçında beraberlik ve ardından 5 mağlubiyet alan Kasımpaşa’da işlerin iyi gitmediği ortada.

Geçen sene, özellikle ilk haftalardaki futboluyla beğenilen ve ilk 7 maçında mağlup olmayan Eskişehirspor, ligi 7. sırada tamamlamıştı. Bu sezon ise 3 maçında beraberlik ve 4 maçında mağlubiyet alan Eskişehirspor, gerçekten zor durumda. Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Eskişehirspor, yeni bir hoca arayışında ve bir an önce galibiyet almaya başlamazsa, gelecek onlar için pek de parlak değil.

Bank Asya 1. Lig’de rahat şampiyon olarak, Spor Toto Süper Lig’e bu sene dahil olan takımlardan Kardemir Karabük, aldığı 4 galibiyet ve 1 beraberlikle Beşiktaş’ın ardından 6. sırada bulunuyor. Yenildikleri iki takımın da kendilerinden üst sıralarda olması, takımın şu anda fazla problemi olmadığını gösteriyor.

Aykut Kocaman geldikten sonra Avrupa Kupaları’na tamamen veda eden Fenerbahçe’nin işi gücü Spor Toto Süper Lig. Tam oldu derken tekrar tekrar performansı düşen Fenerbahçe, sonunda 2 maç ard arda galip gelmeyi başardı. 6-2lik Kasımpaşa galibiyetinin ardından, Gençlerbirliği’ni de 3-0 yenen Fenerbahçe’de işlerin rayına oturup oturmayacağı merak konusu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

2 Cevaplar

  1. M. Can dedi ki:

    en büyük fenerbahçe

  2. Ben dedi ki:

    ya beşiktaş tan başka büyük yok çuün kü busene şampiyon!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir