Hollanda İspanya Maç Tahmini 11 Temmuz 2010

Hollanda İspanya Maç TahminleriMerakla beklediğimiz Güney Afrika 2010 Dünya Kupası’nda artık sona gelindi ve kupa iki Avrupa temsilcisi Hollanda ile İspanya arasında 11 Temmuz’da TSİ 21:30’da oynanacak maç ile sahibini bulacak.

Yarı finalde Uruguay’ı 3-2 ile geçerek adını finale yazdıran Hollanda ile Almanya’yı Puyol’un kafa golüyle 1-0 yenen ve tarihinde ilk kez finale yükselen İspanya arasındaki karşılaşma sonunda iki ekipten biri kupayı ilk kez kazanma başarısını göstermiş olacak.

Hollanda buraya gelirken eleme gruplarında oynadığı sekiz ve turnuva boyunca da oynadığı altı karşılaşmayı birden kazandı. Benzer şekilde İspanya da gruplarda ve turnuvada sadece İsviçre’ye kaybetti. Buradan baktığımızda her iki ekibin de finale hakkıyla geldiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Van Maarvijk’in yönetiminde bildiğimiz Hollanda’dan daha sıkı savunma yapan bir görünüme bürünen Portakallar, bunun meyvesini almayı başardılar. Her zaman hücuma yönelik ve göze hoş gelen futbol oynamaya çalışan takım daha önce 2 kez final oynayıp ikisini de kaybetmişti. Üçüncü finallerinde şeytanın bacağını kırmaya çalışacaklar.

Son Avrupa Şampiyonu İspanya ise yakaladığı son derece yetenekli ve yıllardır altyapıdan beri birlikte oynayan jenerasyonla ilk finalinde şampiyon olmaya çalışacak. Kötü başladıkları turnuvada gittikçe yükselen performanslarıyla bunu başarma ihtimalleri de hiç az değil. Turnuvanın en başarılı ekiplerinden Almanya’yı son derece üstün bir oyunla geçmeleri de bunun göstergesi.

Final karşılaşması için tahminlerimize gelince, İspanya zamanki topa sahip oyununu sergilemeye ve Hollanda da buna engel olmaya çalışacak. Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor, dolayısıyla zevkli bir mücadele olacak. Hollanda Uruguay karşısında daha önce olmadığı kadar kalesinde pozisyon veren bir görüntüdeydi. Yine aynı hataları yaparlarsa İspanyollar’ın gol bulması hiç de zor olmayacaktır.

Dolayısıyla şampiyon olmak istiyorlarsa kalede ve savunmada daha sağlam durmaları ve rakibin pas oyununu az da olsa bozmaları gerekecek. İspanya için ise, topa yüksek yüzdeyle sahip olmaları ve oyunu dikte etmeleri Hollanda’yı da geçip kupayı ilk defa kazanmaları için yeterli olacaktır. Her iki ekip de buraya kadar çok başarılıydı, ancak defans ve orta sahadaki oyuncuların daha kaliteli olması sebebiyle İspanya’nın maçı kazanacağını düşünüyorum. Robben, Sneijder ve Kuijt gibi yetenekli forvet oyuncularını Boğalar durdurmayı başaracaklardır. Futbol maçlarına bahis oynamak ister misiniz? Ücretsiz bonus ve en iyi oranlar için tıklayın!

Maç skoru için tahminim ise 2-0 veya 2-1 İspanya galibiyeti olacak.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Cevap

  1. Uğur Can dedi ki:

    Maçı izlemeden kesin olarak ispanyanın yeneceğini düşünüyorum almanya da çok güçlü bir takım olmasına rağmen ispanyanın orta saha oyuncularına karşı hiçbir şey yapamadı. Ispanyanın oyuncuları oldukça iyi almanya maçında defans oyuncusu gol atıyorsa bu zaten çok güçlü bir takım olduğunu gösteriyor. Bence kupayı ispanya alacak hadi ispanya kupaya.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir